Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6177 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Selmi  Andak
Selmi Andak

Selmi Andak 1921’de İzmir’de doğdu. Galatasaray Lisesi, İstanbul Hukuk Fakültesi öğrenimi ile birlikte, İstanb...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Can Gürzap (1944 - .... )

Can  Gürzap (1944 -  .... )

26 Mayıs 1944 yılında İstanbul'da doğdu.

İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan alan sanatçı, Ankara Devlet Konservartuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim gördü.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı. Konservatuarda öğretmen olarak derslere girdi.TRT'de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırladı.

1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978'de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu. Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı (Yorgun Savaşçı - 1993) da yapan sanatçı, halen kurucusu olduğu Dialog sunuculuk ve dil okulu'nda görev yapmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

Eserleri

Söz Söyleme Ve Diksiyon
Konuşan İnsan, Yapı Kredi


Filmografisi

Kurtlar Vadisi Pusu -2007
Aşk Beklemez - 2006
Rüyalarda Buluşuruz - 2006
Halk Düşmanı - 2004
Aşkımızda Ölüm Var - 2004
Seni Yaşatacağım - 2002
Aşk ve Gurur - 2002
Beyaz Yalanlar - 2000
Yorgun Ölüm - 1994
Bir Aşk Uğruna - 1994
Yorgun Savaşçı - 1993
Ağrı'ya Dönüş - 1993
İlk Aşk - 1991
Ateşten Günler - 1987
Yangın - 1984
Metres - 1983
Kartallar Yüksek Uçar - 1983
Yorgun Savaşçı - 1979
Yaşam Kavgası - 1978
Sırça Kümes - 1977


Kaynaklar
•tr.wikipedia.org



Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

Cem Yılmaz
Hülya Avşar
Fatih Sultan Mehmet
Doğu Perinçek
Usame Bin Ladin
Korkut Eken
Recep Tayyip Erdoğan
Mehmet Emin Karamehmet
Kadir İnanır
Adnan Menderes
Prof. Dr. Necmettin Erbakan
Uğur Mumcu
Madonna
Cameron Diaz
Sultan Mehmed Vahdeddin
Mimar Sinan
Turgut Özal
Alev Alatlı
İbn Sina
Ömer Muhtar
»Doğum Tarihi
24 Mayıs 1944
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»İlgili Kişiler
Prof. Dr. Bozkurt Kuruç
Emin Olcay (Ömer Baba)
Erdem Ergüney (Deli Hikmet)
Erhan Ufak (Güllü Erhan)
Gürkan Uygun (Memati)
Hüseyin Avni Danyal (Yalçın Bulut)
Kenan Çoban (Abdülhey)
Kerem Fırtına (Eren Eylül)
Musa Uzunlar (İskender Büyük)
Mustafa Üstündağ (Muro)
Necati Şaşmaz (Polat Alemdar)
Nefise Karatay
Osman Wöber (Tuncay Kantarcı)
Özgü Namal
Payidar Tüfekçioğlu
Ragıp Savaş
Selçuk Özercan
Sema Şimşek(İnci Yıldız)
Serpil Tamur (Nazife Anne)
Sönmez Atasoy (Halo)
Zafer Algöz
»Kategorileri
Sanat / Tiyatro S...
Magazin-E... / Dizi Oyun...


  Yeni Eklenenler
Prof. Dr. İbrahim ...
Uydunet Fiber İnter...
Bedri Koraman
Sadun Boro
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Ali Arslan
Ord. Prof. Şevket Aziz Kansu
Recai Birgün
Tümamiral Alper Ç. Tezeren

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Nihat Kahveci
Demet Akbağ
Muhammet Rıza Yalçı...
Calil Sadıkov

  Bugün Ölenler
Nevres Paşa


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2017 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET