Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6182 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Ahmet  Ersin
Ahmet Ersin

Ahmet Ersin, 25 Ekim 1950'de İzmir İhsaniye Köyü'nde doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Serayi'dir.

Hukukç...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Fergie (1975 - .... )

Fergie   (1975 -  .... )

27 Mayıs 1975 yılında Kaliforniya, ABD'de doğdu.

Sanat hayatına daha küçük yaştayken televizyon ekranlarında yayınlanan “Kids Incorporated” adlı programla başladı. Bu programda çizdiği ‘ghetto-funk’ tiplemesiyle akıllarda kalan Ferguson, 1985 senesinde “The Charlie Brown And The Snoopy Show” adlı animasyon filminde ‘Sally Brown’ karakterine ses verdi. “Kids Incorporated” dizisinden rol arkadaşları Renee Ilene Sandstrom ve Stefanie Ridel ile beraber “Wild Orchid” grubunu oluşturan sanatçı, bu grupla 1997 senesinde “Wild Orchid” ve 1998 senesinde “Oxygen” adlı iki albüme imza attı. 3. albüm “Fire”ın kayıtları sonrası grubun şirketi RCA, grupla olan anlaşmasını bitirirken, Stacy Ferguson’da gruptan ayrılma kararı aldı.


Wild Orchid sonrası uyuşturucu problemleri yaşayan Stacy Ferguson, 2003 senesinde Nickelodeon kanalında yayınlanan “Rocket Power” dizisinde ‘Shaffika’ adlı bir pop müzik yıldızının sesine hayat verdi.

Aynı sene “Black Eyed Peas” grubunda Kim Hill’in yerini alan Ferguson, grubun 2003 senesindeki başarılı albümü “Elephunk”da bulunarak ismini müzik dünyasında daha çok duyurabilme şansı yakaladı.

2005 senesinde Black Eyed Peas albümü “Monkey Business”in ardından 2006 senesinde “Poseidon” filmiyle sinema perdelerinde gözüken Fergie, aynı sene ilk solo albümü üzerinde çalışmaya başladı.

2006 Eylül ayında “The Dutchess” adlı solo albümünü yayınlayan Fergie, bu albümde prodüktör olarak Black Eyed Peas grubundan ‘will.i.am’ ile birlikte çalıştı.

Albüm sound olarak Black Eyed Peas albümlerini hatırlatırken, sanatçı bu albümle Amerika listelerinde 3 numara oldu. Albümde Ludacris, Cypress Hill’den B-Real ve Bob Marley’nin dul eşi Rita Marley ile ortak parçalara imza atan Fergie, albümden çıkarttığı ilk single “London Bridge” ile Amerika listelerinde 1 numara olmayı başardı.

Albümün ikici single'ı FergaliciousBillboard Hot 100'de 2, Pop100 'de ise 1 numara oldu. Albümün üçüncü single'ı olan Glamorous'da Ludacris ile düet yapan Fergie, yine US Billboard'da 1 numara oldu. Albümün 4. single'ı Big Girls Don't Cry ile Amerikan listelerinde 3 numaraya kadar yükseldi.

Filmografi

It's Flashbeagle, Charlie Brown (1984)
Snoopy's Getting Married, Charlie Brown (1985)
Monster in the Closet (1987)
An American Vampire Story (1997)
Outside Ozona (1998)
Be Cool (2005)
Poseidon'dan Kaçış (2006)
Planet Terror (2007)

Albümleri

The Dutchess (A&M Records) (2006)




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
27 Mayıs 1975
»Doğduğu Ülke
ABD
»Kategorileri
Sanat / Ses Sanat...
Sanat / Sinema Sa...


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Cem Özdemir
Nesim Benjoya
Prof. Dr. Ahmet Adnan Saygun
Vedat Sakman

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Bilgehan Demir
Franco Modigliani
Ömer Kavur
Kenan İmirzalıoğlu
Paolo Gatti
Ergün Aydoğan
Hüseyin Mert
Gönül Bekin Şahkulubey

  Bugün Ölenler
Hüsamettin Çelebi


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2019 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET