Kim Kimdir?™ Biyografi Bankası - FORSNET
Biyografi Bankası 15.Yıl
Arama Tüm Kişiler Yasal Uyarı Biyografimi Yayınla Kişi Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6156 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Jean Paul Sartre
Jean Paul Sartre

21 Haziran 1905'te Paris'te doğdu. Babası o çok küçük yaştayken öldü ve annesi de ailesinin yanına döndü. Sartre, hep örnek ç...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Banu Avar (1955 - .... )

Banu  Avar (1955 -  .... )

18 Temmuz 1955 yılında Eskişehir'de doğdu.

 
Gazetecilik hayatına Süreç dergisinde başlayan Avar,1980'li yıllarda Günaydın, Dünya, Vatan gazetelerinde dizi yazılara imza attı, muhabir olarak çalıştı.

Londra City Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. Londra’da BBC Türkçe bölümünde radyoda çalışırken BBC televizyonu belgesel kurslarına katıldı. Ardından TRT Londra muhabirliğine getirildi. TRT’de yayınlanan 32. Gün programının ilk yıllarında Londra muhabirliğini yaptı.

Kıbrıs belgeseli, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı ve araştırmacı olarak görev aldı. 1985 yılından beri yapımcı ve yönetmen olarak çalışıyor.

1999'da TRT 1 ve TRT 2'de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği Mozaik, Kaleydeskop gibi programları yayınlandı. I. Ceasar, Crimean War, The Great Game ve Troy gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin Türkiye prodüktörü olarak yer aldı.

1999'da Tv 8'in Belgesel Bölümünü kurdu, 2004'e kadar belgesel bölümünde yönetmen olarak birçok belgesele imza attı.

2004 yılında Tv8 belgesel bölümü kapandıktan sonra görevinden ayrılarak, TRT 1'de Sınırlar Arasında isimli haber belgesel programın yapımcı ve yönetmenliğine başladı.

Filmografisi

Deniz (1999)
Hayatım Müzik (Mayıs 1999-Ocak 2000)
Önemli müzik adamlarının yaşam öyküleri( 15 Bölüm )
Depremle Yaşamak (2000) ( 10 Bölüm )
Unutulan Yıllar (2000)
Denizciler Belgeseli (2000-2001)
Deniz kuvvetleri Komutanlığı desteğiyle Türkiye’nin denizcilik tarihi
Deniz Kuvvetleri, Deniz Ticareti ve Deniz Sporunun tarihi ve bugünü ( 9 Bölüm ) Türkiye Sevdalıları (2000-2001)
Afganistan : Devlerin Savaş Alanı (2002)
Ohri Ohri Güzel Ohri (2002)
Artık Biz De Varız (2002)
Atletin Adı : Süreyya (2002)
Bir Zamanlar Kıbrıs'ta (2003)
Unutulan Yıllar (2003)
Kafkaslarda Politik Bir Satranç Ustası : Rıza Oğlu Haydar Aliyev (2004)
Sınırlar Arasında (2004)

Kitapları

Sınırlar Arasında - Hüznün Toprağı Balkanlar'dan Geleceğin Gücü Avrasya'ya ( ISBN: 9752934587 )
Avrasyalı Olmak (ISBN: 9944975613 )
Hangi Avrupa?

Ödülleri

Türk Yazarlar Birliği, Yılın Televizyon Programcısı Ödülü. 2005
TÜRKSAV Hizmet Ödülü 2005
Çağdaş Gazeteciler Derneği Televizyon Haber Ödülü 2006 




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.





Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

Cem Yılmaz
Hülya Avşar
Fatih Sultan Mehmet
Doğu Perinçek
Usame Bin Ladin
Korkut Eken
Recep Tayyip Erdoğan
Mehmet Emin Karamehmet
Kadir İnanır
Adnan Menderes
Prof. Dr. Necmettin Erbakan
Uğur Mumcu
Madonna
Cameron Diaz
Sultan Mehmed Vahdeddin
Mimar Sinan
Turgut Özal
Alev Alatlı
İbn Sina
Ömer Muhtar
»Doğum Tarihi
18 Temmuz 1955
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Basın-Yayın / Gazeteciler
Basın-Yayın / Televizyon


  Yeni Eklenenler
Bülent Forta
Ali Rıza Ersoy
Prof. Dr. Mehmet Ç...
Korg. Akın Öztürk
Koramiral Recep Bül...
Korg. Ümit Dündar
Yaşar Güler
Orgeneral Hulusi Akar
Orgeneral Yalçın A...
Necip Camuşcu

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Ahu Türkpençe
Av. Şadi Çarsancaklı
Cemal Kaya
Süleyman Necati Akçeşme

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Willy Brand
Brad Pitt
Orhan Duru
Okan Yalabık
Christina Aguilera
Steve Austin

  Bugün Ölenler
Eduard Bernstein
Muhittin Dilege
Necip Hablemitoğlu
Elena Çavuşesku



Kim Kimdir Biyografi Bankası
Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2014 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET