Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6177 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Zeki  Akar
Zeki Akar

01.04.1944 tarihinde Tokat-Niksar'da doğmuştur. Sivas 4 Eylül Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Metin Serezli (1934 - 2013)

Metin  Serezli (1934 - 2013)

12 Ocak 1934'te doğan Metin Serezli İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü, Edebiyat Fakültesi Sanat tarihi Bölümlerinde okudu. 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu'nda amatör olarak oyunculuğa başlayan Serezli, 1971'de Çevre Tiyatrosu adı ile kendi tiyatrosunu kurdu.

Papaz Kaçtı, Altuın Yumruk, Çılgın Sonbahar, Bu Filmi Görmüştüm, Hayvanat Bahçesi gibi oyunlarda oynayan Serezli, oyunculuğunun yanı sıra yönetmenlik de yaptı.

1958 yılında beyazperdeye de adım atan usta oyuncu, Bozuk Düzen, Şoför Nebahat, Seven Ne Yapmaz, Senede Bir Gün, Son Hıçkırık gibi birçok Yeşilçam klasiğinde yer aldı.

Aynı zamanda Türkiye'nin en önemli seslendirme sanatçılarından olan Serezli, televizyonda ve radyoda sayısız karaktere ses verdi.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli, 10 Mart 2013 günü evinde hayatını kaybetti.

Eşinin uzun süredir tedavi gördüğünü söyleyen Nevra Serezli " 10 Mart 2013 günü sabah 07.10'da son nefesini verdi. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum çok üzgünüm. Muhtemelen cenazesini salı günü Teşvikiye Camii'nden kaldıracağız. Kendisi özellikle anma töreni yapılmamasını istedi" dedi.

Metin Serezli'nin oğlu Murat Serezli, babasının tiyatro sahnesinde bir tören istemediğini, cenazenin salı günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak namazın ardından kaldırılacağını söyledi.

Serezli'nin evine taziyeye gelen 36 yıllık dostu oyuncu Aydemir Akbaş ise "1.5 ay evvel 3 oyunum vardı onları getirdim. 'Metin şunları oku da sahneye koy' dedim. Çok beğendi. Dünya güzeli bir insandı. Hayatta mutlu olmak istiyorsan öyle bir arkadaş, dost seçeceksin. Galiba sıra bize geliyor" ifadelerini kullandı.

-------------


Filmografi 

Sihirli Annem 2003
Son 2001
Yüzleşme 1996
Palavra Aşklar 1995
Darbe 1990
Necip Fazıl Kısakürek 1988
Kavanozdaki Adam 1987
Nefret 1984
Metres 1983
Gecelerin Kadını 1983
Sarışın Tehlike 1980
Zübük Yaşar 1980
Talihli Amele 1980
Özgürlüğün Bedeli 1977
Ceza 1974
Beddua / Günahsız Kadın 1973
Sisli Hatıralar Atıf 1972
Gümüş Gerdanlık Kemal 1972
Kopuk 1972
Falcı Kenan 1972
Unutulan Kadın 1971
Senede Bir Gün 1971
Son Hıçkırık 1971
Bütün Anneler Melektir 1971
Melek Mi Şeytan Mı? / Asrın Kadını 1971
On Küçük Şeytan 1971
Aşk Uğruna 1971
Hayat Sevince Güzel 1971
Sürgünden Geliyorum 1971
Ömrümce Unutamadım- Ömrümce Aradım 1971
Ayşecik Ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde 1971
Ayşecik Sana Tapıyorum 1970
Yavrum Ali 1970
Seven Ne Yapmaz 1970
Şoför Nebahat 1970
Dağlar Kızı Reyhan 1969
Yaralı Kalp 1969
Ayşecik'le Ömercik 1969
Kuduz Recep 1967
Damgalı Kadın 1966
Bozuk Düzen 1965
Güzel Bir Gün İçin 1965
Sensiz Yıllar 1960
Ayşe'nin Çilesi 1958
Son Saadet 1958

Ödülleri

En iyi tiyatro yönetmeni ödülü, 1969




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

Cem Yılmaz
Hülya Avşar
Fatih Sultan Mehmet
Doğu Perinçek
Usame Bin Ladin
Korkut Eken
Recep Tayyip Erdoğan
Mehmet Emin Karamehmet
Kadir İnanır
Adnan Menderes
Prof. Dr. Necmettin Erbakan
Uğur Mumcu
Madonna
Cameron Diaz
Sultan Mehmed Vahdeddin
Mimar Sinan
Turgut Özal
Alev Alatlı
İbn Sina
Ömer Muhtar
»Doğum Tarihi
12 Ocak 1934
»Ölüm Tarihi
10 Mart 2013
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»İlgili Kişiler
Nevra Serezli
»Kategorileri
Sanat / Tiyatro S...
Sanat / Sinema Sa...


  Yeni Eklenenler
Prof. Dr. İbrahim ...
Uydunet Fiber İnter...
Bedri Koraman
Sadun Boro
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Dr. Kamil Tuzgöl
Erdal Tosun
Mehmet Çiçek
Mehmet Zafer Üskül

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Roman Abramoviç

  Bugün Ölenler
Elias Hobeyka
Ahmet Hamdi Tanpınar
Uğur Mumcu
Gaffar Okkan
İsmail Cem
Mümtaz Sevinç
Ercüment Özkan
Gaspare Luigi Pacif...


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2018 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET