Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6179 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Fra Angelico
Fra Angelico

İtalyan sanatının ilk sanat tarihçisi olan Giorgio Vasari, daha sonra Fra Angelico ismiyle anılan Guido veya Guidolini di ...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

İsmet Ay (1924 - 2004)

İsmet  Ay (1924 - 2004)

1924 yılında İstanbul'da doğdu.

İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1948'de Şehir Tiyatroları'na girerek sanat hayatına başladı.

Uzun süre Şehir Tiyatrolarında çalıştıktan sonra, sinema filmlerinde de oynadı. Süper Baba dizisindeki "Sermet" rolüyle beğeni kazandı. En son olarak dizilerde rol alan sanatçı, hastayken bile Cennet Mahallesi adlı dizide rolünü oynadı.

Ödülleri 

4.Ankara Film Festivali, 1992, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Seni Seviyorum Rosa
Avni Dilligil Tiyatro Ödülü, 1987, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Vişne Bahçesi
Kültür Bakanlığı, 1988, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

Filmografisi 

Abdülhamit Düşerken - 2002
Benimle Evlenir misin - 2001
Kara Kentin Çocukları - 1999
Kaçıklık Diploması - 1998
Cumhuriyet - 1998
Baba Evi- 1997
Tatlı Kaçıklar - 1996
İz - 1994
Süper Baba - 1993
Seni Seviyorum - 1992
Hiçbir Gece - 1989
Afife Jale - 1987
Hoşgeldin Ramazan - 1987
Asılacak Kadın - 1986
Kaşık Düşmanı - 1984
Renkli Dünya - 1980
Talihli Amele - 1980
Bir Yürek Satıldı - 1977
Özgürlüğün Bedeli - 1977
Fatoş Talihsiz Yavru - 1970
Kalbimin Sahibi - 1969
Acı İle Karışık - 1969
İnleyen Nağmeler - 1969
Bozuk Düzen - 1965
Tatlı Günah - 1961
Aslan Yavrusu - 1960
Can Yoldaşı - 1952




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
1924
»Ölüm Tarihi
7 Ekim 2004
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Sinema Sa...
Sanat / Tiyatro S...


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Mehmet Akan
Nadir Telli
Orgeneral Fahrettin Altay
Prof. Dr. Rasim Kale

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Hüseyin Rahmi Gürpınar
Bill Clinton
Malcolm Stevenson

  Bugün Ölenler
Tevfik Fikret
Vilfredo Pareto
Muzaffer Buyrukçu
Federico Garcia Lorca
Sergio Vieira de Mello


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2018 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET