Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6182 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Zafer  Algöz
Zafer Algöz

1961 yılında Kars'da doğdu. 1975 sezonunda Bursa Devlet Tiyatrosu'nda açılan "Gençlik Kursları" ile tiyatro eğitimi alan s...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Füsun Demirel (1958 - .... )

Füsun  Demirel (1958 -  .... )

1958 yılında Ankara'da doğdu.

Özellikle Züğürt Ağa, Uçurtmayı Vurmasınlar ve Büyük Adam Küçük Aşk gibi filmler ile Sıdıka ve Şaşıfelek Çıkmazı gibi dizilerdeki rolleriyle tanınır.

Perugia Dil Üniversitesi (1976) ve Roma Dramatik Sanatlar Akademisi tiyatro bölümünden mezun olan (1980) sanatçı, 1980'de Almanya Berlin Kollektiv Theater'da Vasıf Öngören'in yazıp yönettiği Zengin Mutfağı oyunuyla sanat hayatına başladı.

Çevre Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Dostlar Tiyatrosunda çalıştı. 1984 yılında Atıf Yılmaz'ın Bir Yudum Sevgi filmi ile tiyatrodan sinemaya geçiş yaptı. Oyunculuğunun yanısıra, iyi derecede İtalyanca, İngilizce, Almanca bilgisine dayanarak çevirmenlik yaptı ve Dario Fo ile Franca Rame'nin toplam 27 oyununu Türkçeleştirdi.

Füsun Demirel 1996 yılında ÇASOD başkanlığı yapmıştır.


Ödülleri 

Antalya Altın Portakal Film Festivali - 1986
SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) -1990
Adana Altın Koza - 1992
Adana Altın Koza Film Festivali - 1994
Ankara Film Festivali -1994
SİYAD - 1996
ÇASOD Oyunculuk Ödülleri - 2001
Ankara Sanat Kurumu Çevirmen Ödülü - 2001
Antalya Altın Portakal Film Festivali - 2001
Ankara Film Festivali - 2001
Siyad - 2001


Filmografisi

Geniş Zamanlar - 2007
Saklı Yüzler - 2006
Kızlar Yurdu - 2006
Kameranın Ardındaki Kadın: Bilge Olgaç - 2005
Canım Benim - 2004
Eğreti Gelin - 2004
Aşk Meydan Savaşı - 2002
Roos en Rana - 2001
Büyük Adam Küçük Aşk - 2001
Dönüşü Olmayan Yolculuk (Reise Ohne Rückkehr) - 2001
Avrupa Geceleri - 2000
Şaşıfelek Çıkmazı - 2000
Figüran - 1999
Yara - 1998
Babamı Hırsızlar Çaldı - 1998
Sıdıka - 1997
Hollywood Kaçakları - 1996
Şehnaz Tango - 1996
Kurtuluş -1996
Oğlum Adam Olacak - 1995
Böcek - 1995
Gerilla - 1994
Beyhan'ın Düğünü - 1994
Artist Palas - 1994
Babam Askerde - 1994
Cadı Ağacı - 1994
Şans Blokları - 1993
Rumuz Sev Beni - 1993
Ay Vakti - 1993
Belkıs Hanımın Konağı - 1992
Hadi Gel Bar - 1992
Mem û Zîn - 1991
Menekşe Koyu - 1991
Gizli Merkez - 1991
Berdel - 1990
Camdan Kalp - 1990
Bekle Dedim Gölgeye - 1990
Bir Küçük Bulut - 1990
Boynu Bükük Küheylan - 1990
Vatan Yolu (Dei Heimreise) -1989
Uçurtmayı Vurmasınlar -1989
Gömlek - 1988
Sevgili Bayan - 1988
Biri Ve Diğerleri - 1987
Kiracı - 1987
Menekşeler Mavidir - 1987
Ferhunde Kalfa - 1987
Aaahhh Belinda - 1986
Asiye Nasıl Kurtulur? - 1986
Kupa Kızı - 1986
Züğürt Ağa - 1985
Bir Yudum Sevgi - 1984
Gizli Duygular - 1984
Gazap Rüzgarı - 1982




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
1958
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Sinema Sa...
Sanat / Tiyatro S...


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Derman İskender Över
Mahmud I
Prof. Dr. İsmet Giritli
Seyfi Arkan

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Tuluyhan Uğurlu
Cemil Çiçek
Sever Can
Uğur Işılak
Mehmet Aurelio
Erdal Tosun
Medet Mete Cengiz
Yılmaz Tankut
Bengi Yıldız

  Bugün Ölenler
Alemdar Mustafa Paşa


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2019 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET