Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6187 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Mithat Paşa
Mithat Paşa

18 Ekim 1822'de İstanbul'da doğdu. Çocukluğunu İstanbul'da ve babasının naip olarak bulunduğu Vidin ve Loveç'te (Lofça) geçir...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Nilüfer Açıkalın (1967 - .... )

Nilüfer  Açıkalın (1967 -  .... )

1967 yılında İstanbul'da doğan Açıkalın, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde oyunculuk eğitimi alarak mezun oldu. 1987'den bu yana tiyatro, sinema ve TV'de oyunculuk yapmaktadır.

Kısa öykülerinden oluşan dört öykü kitabı yazan sanatçı, bir dönem Devlet Tiyatrolarında da çalıştı. Halen yönetmen Orhan Oğuz ile evlidir.

Ödülleri

14.Orhan Arıburnu Ödülleri, 2003, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Bekleme Odası
Sadri Alışık Ödülü 2000 En İyi Kadın Oyuncu Kara Kentin Çocukları

Kitapları

Bıçak Sırtı, Gendaş Yayınları, 1999
Saklı Safkan, Chiviyazıları yayını
Çocuk Oyuncağı Değil, Gendaş Yayınları
İyiler Yalnız Gezer, Biz+ yayınları


Filmografi

Hepimiz Kardeşiz - 2005
Otel İstanbul - 2005
Bekleme Odası - 2003
Serseri Aşıklar - 2003
Havada Bulut - 2002
Kiralık Kadın - 2000
Artık Sevmeyeceğim - 2000
Beyoğlu Rüyası - 2000
Şaşı Felek Çıkmazı - 2000
Dansöz - 2000
Güle Güle - 1999
Kimsecikler - 1999
Harem Suare - 1999
Kara Kentin Çocukları - 1999
Karanlıkta Biri Var - 1998
Deniz Bekliyordu - 1996
Şovalye, Pamuk Prenses ve Hain - 1996
Beşi Bir Yerde - 1996
Sihirli Ceket - 1996
Yer Çekimli Aşklar - 1995
Gülşen Abi - 1994
Çılgın Aşıklar - 1993
Şaşkın Gelin - 1993
Yağmur Beklerken - 1992
Talaz - 1992
İlk Aşk - 1991
Ada - 1988
Zengin Mutfağı

Tiyatro oyunları

Altı Şahıs Yazarını Arıyor" (Devlet Tiyatroları)
Buruk Ezgi (Dostlar Tiyatrosu)
Derin Bir Soluk Al (Tiyatro Stüdyosu)
Üç Kadın Bir Çapkın" (Tiyatrokare)




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
1967
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Tiyatro S...
Sanat / Sinema Sa...


  Yeni Eklenenler
Prof. Dr. Ercüment ...
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Can Yücel
Mehmet Emin Tutan
Orhan Kırlı
Tuncay Şanlı

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Haluk Levent
Süleyman Tihiç
Ercan Çelik
Aşkın Asan
Ayşe Nur Bahçekapılı

  Bugün Ölenler
Atilla Özkan


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2020 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET