Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6187 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Haydar Kemal Kurt
Haydar Kemal Kurt

5 Ağustos 1963'te Isparta Yalvaç'ta doğdu. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Aşa'dır. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

İlyas Salman (1954 - .... )

İlyas  Salman (1954 -  .... )

1954 yılında Malatya ilinin Arguvan ilçesi Asar Köyü'nde doğdu.

Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nden mezun oldu, konservatuarda eğitim görürken son sınıfta okuldan kovuldu. Oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başladı. Uzun yıllar sinema oyunculuğu yaptı. Sinemada köylü tiplemeleri ile tanındı.

Sinema oyunculuğunun yanı sıra yönetmenliğini yaptığı iki sinema filmi bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli tarzda şiirleri ve türkü albümleri bulunmaktadır. 1997-2000 yılları arasında 3 yıl boyunca Ankara Birlik Tiyatrosu'nda sahneye çıkmıştır. Son olarak İleri Yayınları'ndan Hasretim Sansürlüdür isimli şiir kitabı çıkmıştır.

Devrim adında bir kızı, Temmuz Ali adında bir oğlu vardır.

Türksolu adlı dergide yazı yazmaktadır.


Filmografi 

Oyuncu

Adressiz Sorgular (2006)
Sis ve Gece (2006) - Cuma
Güneş de Karanlığa Düşer (2003)
Sen Hiç Güneşte Üşüdün mü? (2003)
Çığlığın Dağlarda Yükselir (2003)
Fakiro (2001)
Gülerken Ağladık (1998)
Tatil Belası (1997)
Yasemince (1997)
Rambo Ramiz (1995)
Tek Ayaklı Kuşlar (1995)
Karımı Aldatamam (1995)
Antika Kabadayı (1995)
Naylon Karı (1995)
Yoksa Yaşlandım mı? (1994)
Talihsiz Bilo (1994)
Sarhoş (1994)
Kızlar Sınıfı (199
Zavallı (1990) - Ali
Aile Bağları / Deli Fişek (1990)
Kınalı Hanzo (1989) - İlyas
Afacan (1989)
Aptal Aşık (1988)
Keklik Ali (1988)
Fikrimin İnce Gülü / Sarı Mercedes (1987) - Bayram
Gönlü Bol (1987)
Aşk Peşinde (1987) - İlyas
Ava Giden Avlanır (1986)
Ben Milyoner Değilim (1986)
Karaman'ın Koyunu (1986)
Sen Neymişsin Be Abi (1986)
Deliye Hergün Bayram (1985)
Köfteci Holding (1985)
Sarı Öküz Parası (1985)
Fakir Milyoner (1985)
Para Babası (1985)
Ekmek Elden Su Gölden (1985)
Uyanıklar Dünyası (1985) - İlyas
Ya Ya Ya Şa Şa Şa (1985)
Kızlar Sınıfı (1984) - İlyas Hoca
Şekerpare (1983) - Cumali
Şaşkın Ördek (1983) - Halil İbrahim
Aptal Kahraman (1983) - Şahan
Çiçek Abbas (1982) - Abbas
Dolap Beygiri (1982) - Ali
Çirkinler de Sever (1981) - Mazlum
Hababam Sınıfı Güle Güle (1981) Mehmet
Beş Parasız Adam (1980)
İbişo (1980) - İbişo
Banker Bilo (1980) - Bilo
Talihli Amele (1980) - Mehmet Ali
Yedi Kocalı Hürmüz (1980)
Erkek Güzeli Sefil Bilo (1979) - Bilo
Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1978) - Bilo Ağa
Sultan (1978) - Bekçi Kolombo
Kibar Feyzo (1978) - Bilo
Baskın (1977)
Çöpçüler Kralı (1977) - Kapıcı

Yönetmen

Zavallı (1990)
Aile Bağları / Deli Fişek (1990)

Senaryo yazarı

Zavallı (1990)
Aile Bağları / Deli Fişek (1990)

Tiyatro oyuncusu

Gurbet Kuşları

Müzik albümleri

Yaram Sızlar
Söze Güneş Doğdu
Türkülerimiz Var Söylenecek
Aramayın Beni Başka Yerde
Dağların Ardı Nazlıdır
Doğdukları Yerde Doymayanlar
İnadına Türküler

Kitapları

Kırmızı Beyaz Türksolu Yazıları (2007)
Hasretim Sansürlüdür (2006)

Aldığı ödüller

1993 Ankara Film Festivali, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Fikrimin İnce Gülü - Sarı Mercedes
2007 Ankara Uluslararası Film Festivali, Ulusal Uzun Film Yarışması "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Ödülü, Sis ve Gece




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
1954
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Sinema Sa...
Sanat / Tiyatro S...


  Yeni Eklenenler
Prof. Dr. Ercüment ...
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Ali Er
Mustafa Ali Barut
Orgeneral Mustafa Rüştü Erdelhun
Şevket Gürsoy

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Müjdat Gezen
Necmettin Erbakan
Abdullah Gül
Winona Ryder
Ali Cengizkan
Günfer Feray
Mehmet Haberal
Necdet Budak
Ahmet Ersin

  Bugün Ölenler
Hüsamettin Bozok
Ordal Demokan


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2020 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET