Kim Kimdir?™ Biyografi Bankası - FORSNET
Biyografi Bankası 15.Yıl
Arama Tüm Kişiler Yasal Uyarı Biyografimi Yayınla Kişi Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6156 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Jackie  Chan
Jackie Chan

7 Nisan 1954’te Hong Kong’lu çok fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 7 yaşında Çin Opera Araştırma Enstitüsü’ne ba...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Lale Mansur ( .... - .... )

Lale  Mansur ( ....  -  .... )

Sanat yaşamına İstanbul devlet Opera ve Balesi’nde başlayan Lale Mansur, burada baş balerin olarak uzun yıllar görev yaptı. Oyunculuğa 1992 yılında BBC Televizyonu tarafından çekilen ve Yaşar Kemal’in yaşamını konu alan yönetmenliğini James Runcie’nin üstlendiği belgesel yapım ‘Childhood’ ile başladı. Bu sıralarda Los Angeles’da Eric Morris Actors Workshop’ta oyunculuk, İstanbul’da diksiyon eğitimi aldı.

1992’de ilk uzun metrajlı filmi Atıf Yılmaz’ın yönettiği ‘Düş Gezginleri’ ile Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında Altın Portakal kazandı. 1993’de Ersin Pertan’ın ‘Tersine Dünya’, Şerif Gören’in ‘Amerikalı’, 1995’de Ömer Kavur’un ‘Buluşma’, ‘Cemile’, 1997’de Atıf Yılmaz’ın ‘Nihavend Mucize’ adlı filmlerinde rol aldı.

Televizyon için çekilen ‘Lüküs Hayat’, ‘Yorgun Savaşçı’, ‘Artist Palas’, ‘Mavi Düşler’, ‘Samyeli’ gibi dizilerde rol aldı.

Filmografi

Mutluluk 2007
Esir Kalpler 2006
Hatırla Sevgili 2006
Düşler ve Gerçekler 2005
Simbiyotik 2004
Gece Yürüyüşü 2004
Peki Olur Şekerim 2003
Karşılaşma 2002
O da Beni Seviyor 2001
Nasıl Evde Kaldım 2001
Samyeli 2000
Şaşı Felek Çıkmazı 2000
Çatısız Kadınlar 1999
Mavi Düşler 1998
Nihavend Mucize 1997
Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey 1995
Cemile Ve Umudun Masalı 1995
Artist Palas 1994
Yorgun Savaşçı 1993
Amerikalı 1993
Tersine Dünya 1993
Düş Gezginleri 1992
Umut Yarına Kaldı 1988 


Kaynaklar
•turksinemasi.com



Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.





Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

Cem Yılmaz
Hülya Avşar
Fatih Sultan Mehmet
Doğu Perinçek
Usame Bin Ladin
Korkut Eken
Recep Tayyip Erdoğan
Mehmet Emin Karamehmet
Kadir İnanır
Adnan Menderes
Prof. Dr. Necmettin Erbakan
Uğur Mumcu
Madonna
Cameron Diaz
Sultan Mehmed Vahdeddin
Mimar Sinan
Turgut Özal
Alev Alatlı
İbn Sina
Ömer Muhtar
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Tiyatro S...
Sanat / Sinema Sa...


  Yeni Eklenenler
Bülent Forta
Ali Rıza Ersoy
Prof. Dr. Mehmet Ç...
Korg. Akın Öztürk
Koramiral Recep Bül...
Korg. Ümit Dündar
Yaşar Güler
Orgeneral Hulusi Akar
Orgeneral Yalçın A...
Necip Camuşcu

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Doç. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin
Muslihittin Yılmaz Mete
Yıldırım Gürses
İlhan Selçuk

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Cem Yılmaz
Demet Akalın
Hüseyin Özlük
Muhsin Durucan
Fikret Hakan
Avni Anıl
Egemen Bağış
Hurşit Güneş
Bülent Arel

  Bugün Ölenler
M. Şerafeddin Yalt...
Boris Nikolayeviç ...
Refik Hamit Tulga



Kim Kimdir Biyografi Bankası
Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2014 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET