Kim Kimdir?™ Biyografi Bankası - FORSNET
Biyografi Bankası 15.Yıl
Arama Tüm Kişiler Yasal Uyarı Biyografimi Yayınla Kişi Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6156 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Mehmet  Derindağ
Mehmet Derindağ

18 Şubat 1982 tarihinde Malatya'da doğdu. Çocukluğu Malatya'da geçti. İlköğrenimine, Malatya Yeşiltepe Ahmet Parlak İlköğreti...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Tarık Akan (1949 - .... )

Tarık  Akan (1949 -  .... )

13 Aralık 1949 İstanbul doğumlu sinema oyuncusudur. Gercek Adı Tarık Tahsin Üregül'dür.  Ses Dergisi'nin yarışmasında birinci seçilerek sinemaya girdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisliği ve Gazetecilik Enstitüsünden mezun oldu. Babası emekli albaydır.

2002 yılında "Anne kafamda bit var" isimli bir kitap çıkarmıştır. 1991 yılında daha önceleri kendisininde okuduğu Taş Özel İlkokulu'nu yap işlet devret sistemi ile alarak Özel Taş Koleji'ni kurdu.

Eğitim konusunda da diğer işlerinde olduğu gibi başarılı oldu. Aziz Nesin'in vefatından sonra görevini devir alan oğlu Ali Esin'den vakıf başkanlığını devir aldı.

Sinemacılığın kötü gittiği 1975-1980'li yıllarda ticari taksi alarak kiralama sistemi ile ticarete devam edip pornografik filmlerde yer almamayı tercih etti.

Yazları fırsat bulduğunda Bodrum Akyarlar'da manço kulüp yanında taştan bir Rum evini restore edip dostlarını da ağırladığı bir yazlık haline getirdi.

Filmografi

Vizontele Tuuba (film) (2003)
Gülüm (film) (2002)
Meşrutiyet - Abdülhamit Düşerken (film) (2002)
Hayal Kurma Dersleri (film) (2000)
Eylül Fırtınası (1999)
Mektup (film) (1996)
Aşk Üzerine Söylenmemiş Herşey-Hep Aynı (film) (1995)
Çözülmeler (film) (1993)
Yolcu (film) (1993)
Devlerin Ölümü (film) (1991)
Uzun ince Bir Yol (film) (1991)
Bir Kadın Düşmanı (film) (1991)
Bir Küçük Bulut (film) (1990)
Karartma Geceleri (film) (1990)
Berdel (film) (1990)
Üçüncü Göz (film) (1989)
Dönüş (film) (1988)
Yağmur Kaçakları (film) (1987)
Kızımın Kanı (film) (1987)
Ses (film) (1986)
Adem ile Havva (film) (1986)
Kıskıvrak (film) (1986)
Acı Dünyalar (film) (1986)
Beyoğlu`nun Arka Yakası (film) (1986)
Bir Avuç Cennet (film) (1985)
Tele Kızlar (film) (1985)
Paramparça (film) (1985)
Kan (film) (1985)
Damga (film) (1984)
Alev Alev (film) (1984)
Yosma (film) (1984)
Pehlivan (film) (1984)
Beyaz Ölüm (film) (1983)
Gecenin Sonu (film) (1983)
Derman (film) (1983)
Çocuklar Çiçektir (film) (1983)
Arkadaşım (film) (1982)
Yol (film) (1982)
Kaçak (film) (1982)
Delikan (film) (1981)
Herhangi Bir Kadın (film) (1981)
Adak (film) (1980)
Sürü (film) (1978)
Seninle Son Defa (film) (1978)
Maden (film) (1978)
Kanal (film) (1978)
Lekeli Melek (film) (1978)
Bizim Kız (film) (1977)
Baraj (film) (1977)
Nehir (film) (1977)
Sevgili Dayım (film) (1977)
Şeref Sözü (film) (1977)
Aşk Dediğin Laf Değildir (film) (1976)
Öyle Olsun (film) (1976)
Kader Bağlayınca (film) (1976)
Gece Kuşu Zehra (film) (1975)
Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (film) (1975)
Ateş Böceği (film) (1975)
Merhaba (Bizim Aile) (film) (1975)
Delisin (film) (1975)
Evcilik Oyunu (film) (1975)
Ah Nerede (film) (1975)
Çapkın Hırsız (film) (1975)
Mavi boncuk (1974)
Hababam Sınıfı (film) (1974)
Memleketim (film) (1974)
Mahçup Delikanlı (film) (1974)
Esir Hayat (film) (1974)
Kanlı Deniz (film) (1974)
Boşver Arkadaş (film) (1974)
Yaz Bekarı (film) (1974)
Oh Olsun (film) (1973)
Canım Kardeşim (film) (1973)
Yalancı Yarim (film) (1973)
Umut Dünyası (film) (1973)
Bebek Yüzlü (film) (1973)
Yeryüzünde Bir Melek (film) (1973)
Üç Sevgili (film) (1972)
Tatlı Dillim (film) (1972)
Sev Kardeşim (film) (1972)
Para (film) (1972)
Azat Kuşu (film) (1972)
Suçlu (film) (1972)
Sisli Hatıralar (film) (1972)
Aşkların En Güzeli (film) (1972)
Feryat (film) (1972)
Kaderimin Oyunu (film) (1972)
Melek mi, Şeytan mı? (film) (1971)
Beyoğlu Güzeli (film) (1971)
Vefasız (film) (1971)
Emine (film) (1971)
Solan Bir Yaprak Gibi (film) (1971)

Ödüllerinden Bazıları

1973: 10. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Suçlu
1978: 14. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Maden
1984: 21. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Pehlivan
1989: 26. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Üçüncü Göz
1990: 27. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Karartma Geceleri
1992: 6. Adana Altın Koza Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Karartma Geceleri
1996: 33. Antalya Altın Portakal Film Festivali - Yaşam Boyu Onur Ödülü
2003: 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Gülüm




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.





Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

Cem Yılmaz
Hülya Avşar
Fatih Sultan Mehmet
Doğu Perinçek
Usame Bin Ladin
Korkut Eken
Recep Tayyip Erdoğan
Mehmet Emin Karamehmet
Kadir İnanır
Adnan Menderes
Prof. Dr. Necmettin Erbakan
Uğur Mumcu
Madonna
Cameron Diaz
Sultan Mehmed Vahdeddin
Mimar Sinan
Turgut Özal
Alev Alatlı
İbn Sina
Ömer Muhtar
»Doğum Tarihi
13 Aralık 1949
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Sinema Sa...


  Yeni Eklenenler
Bülent Forta
Ali Rıza Ersoy
Prof. Dr. Mehmet Ç...
Korg. Akın Öztürk
Koramiral Recep Bül...
Korg. Ümit Dündar
Yaşar Güler
Orgeneral Hulusi Akar
Orgeneral Yalçın A...
Necip Camuşcu

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Abdulkadir Sarı
Ali Erol Ertan
Halil Ergün
Prof. Dr. Bülent Olcay

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Nurullah Ataç
Hayden Leslie Panet...
Ayhan Sefer Üstün

  Bugün Ölenler
Namık Sevik



Kim Kimdir Biyografi Bankası
Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2014 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET