Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6182 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Fatih Sultan Mehmet
Fatih Sultan Mehmet

Fatih Sultan Mehmed 29 Mart 1432'de Edirne'de doğdu. Babası Sultan İkinci Murad, anne...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Dolunay Soysert (1973 - .... )

Dolunay  Soysert (1973 -  .... )

25 Mart 1973 yılında Adana'da doğdu. Çerkes kökenli olan Dolunay Soysert, orta ve lise eğitimini Özel Moda Kolejinde bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü mezunudur.

İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışmıştır. İlk kamerayla tanışması Cumhuriyet filminde Latife Hanımı canlandırmasıyla başlamıştır. Daha sonra Nebraska Üniversitesi Drama ve Tiyatro Bölümünü bitirmiştir. Amerikadan döndükten sonra Sultan Makamı ve Omuz Omuza dizilerinde rol almıştır.

Tiyatro sahnesinde de Buluşma adlı oyunda Marilyn Monroe'yu ve Ayşe Müzikalinde Ayşe karakterini canlandırmıştır. 2004 yılı Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Umut Veren Kadın Oyuncu ödülünü ve Buluşma oyununda gösterdiği başarıdan 2005 yılında Afife Jale En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü almıştır.

9 Temmuz 2006'da oyuncu Sinan Tuzcu ile evlenmiştir. En çok akıllarda kalan rolü 'Bir İstanbul Masalı' adlı dizide canlandırdığı Derya karakteri ve Özgü Namal ile birlikte Bebeğim adlı dizide canlandırdığı Leyla karakteridir. İstanbul Halk Tiyatrosu'nun ilk oyunu olan Can Tarlası adlı oyunda yer almıştır. 26. İstanbul Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu Sinan Tuzcu ile yapmıştır.


Filmografi

Sekizinci Saat ismi: Yasemin (1994)
Kaygısızlar ismi: Hostes (1994)
Çılgın Bediş ismi: Mihrace (1996)
Baskül Ailesi ismi: Arzum (1997)
Cumhuriyet ismi: Latife Hanım (1998)
Kuzgun ismi: Pınar (1999)
Salkım Hanımın Taneleri ismi: İclal (1999)
Bir İstanbul Masalı ismi: Derya (2003)
Sultan Makamı ismi: Gülsün (2003)
Zor Adam ismi: Ayfer Zoroğlu(2004)
Kalbin Zamanı ismi: Genç Belkıs (2004)
Yürek Çığlığı ismi: Aslı (2004)
Avrupa Yakası ismi: Melike (2004)
Omuz Omuza ismi: Firdevs Alpaslan (2004)
Yine de Aşığım ismi: Figen (2005)
Kırık Kalpler Durağı ismi: Ayşen (2005)
Hacı ismi: Şeyda Gesili (2006)
Tövbe ismi: Cavidan (2006)
İlk Aşk ismi: Aysel Arifoğlu(2006)
Bebeğim ismi: Leyla Köroğlu(2006)
Mavi Gözlü Dev ismi: Piraye (2007)


Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

Yara İzleri
Can Tarlası
Ayşe :Ayşe
Buluşma :Marilyn Monroe
Silvanlı Kadınlar
Elma Dersem Çık
İki Kova Su
Kibarlık Budalası
İbişin Rüyası




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
23 Mart 1973
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Magazin-E... / Dizi Oyun...
Sanat / Sinema Sa...
Sanat / Tiyatro S...


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Alev Sezer
Alfred Russel Wallace
Ülkü Gökalp Güney
Şenol Yorozlu

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Ali Sunal

  Bugün Ölenler
Yavuz Sultan Selim
Axel Caesar Springer
Fikret Kızılok
Ahmet Talat Onay
Hadi Çaman


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2019 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET