Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6182 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Selim Sırrı Tarcan
Selim Sırrı Tarcan

1874 yılında Mora Yenişehir'de doğdu. Galatasaray Lisesi ve Mühendishane-i Berr-i Hümayun'u bitirdi. Lise yıllarında hocası F...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Avni Dilligil (1908 - 1971)

Avni  Dilligil (1908 - 1971)

1908 yılında Haifa'da (Lübnan) doğdu. Liseyi İstanbul'da bitirdikten sonra, 1927'de Şehir Tiyatroları'nda "Hamlet" oyununda rol alarak sanat hayatına adım attı. Raşit Rıza Tiyatrosu, Türk Tiyatrosu, Bizim Tiyatro, Ses Opereti ve Gençlik Tiyatrosu 'nda görev aldı. 1941 yılında "Kahveci Güzeli" filmiyle sinemada yer aldı. 1950'de "Oğlum İçin" filmiyle yönetmenliğe başladı. Dört film senaryosu yazmıştır. Sanatçı Belkıs Dilligil ile olan evliliğinden, kendileri gibi sanatçı olan çocukları Çiçek Dilligil ve Devlet tiyatroları eski genel müdürü Rahmi Dilligil doğmuştur.

Filmografisi 

Bir Kadın Tuzağı 1971
Güller Ve Dikenler 1970
Merhamet 1970
Fıstık Gibi 1970
Saadet Güneşi 1970
Cafer Bey 1970
Babaların Günahı 1970
Bir Lokma Ekmek 1970
Darıldın mı Cicim Bana 1970
Şıllık 1970
Öp Beni Beybaba 1970
Yarım Kalan Saadet 1970
Erkek Fatma 1969
Serseri 1969
Karlı Dağdaki Ateş 1969
Kınalı Yapıncak 1969
Berduş 1969
Tel Örgü 1969
Ayşecik'le Ömercik 1969
Kimsesizim 1967
Kızılcıklar Oldu mu 1967
Paşa Kızı 1967
Çamaşırcı Güzeli 1966
İntikam Uğruna 1966
Hep O Şarkı 1965
Uzakta Kal Sevgilim 1965
Torpido Yılmaz 1965
Beyaz Atlı Adam 1965
Aşk ve İntikam 1965
Sevgim Ve Gururum 1965
Dudaktan Kalbe 1965
Gençliğe Veda 1965
Yasak Cennet 1965
Suçlu Çocuklar 1965
Hazreti Yusuf'un Hayatı 1965
Dünkü Çocuk 1965
Hak Yolunda 1965
Gönül Kuşu 1965
Gurbet Türküsü 1965
Şoförün Kızı 1965
Çiçekçi Kız 1965
İstanbul Kaldırımları 1964
İstikbal 1964
Yankesici Kız 1964
Mukadderat 1963
Rüzgar Zehra 1963
Liman Yosması 1963
Hiç mi Beni Sevmedin 1963
Kadınlar Hep Aynıdır 1963
Hayat Bazen Tatlıdır 1962
Küçük Hanımın Kısmeti 1962
Küçük Hanımın Şoförü 1962
Kiralık Koca 1962
Küçük Hanım Avrupa'da 1962
Çifte Kumrular 1962
Gönül Avcısı 1962
Hodri Meydan 1962
Otobüs Yolcuları 1961
Aşkın Saati Gelince 1961
Aşka Dönüş 1961
Sevimli Haydut 1961
Hatırla Sevgilim 1961
Ya O Ya Ben 1961
Küçük Hanımefendi 1961
Vahşi Kedi 1961
Oğlum 1961
Sokaktan Gelen Kadın 1961
Yeşil Köşkün Lambası 1960
Benli Emine 1960
Ölüm Peşimizde 1960
Gönül Kimi Severse 1959
Ana Hasreti 1956
Yaşlı Gözler 1955
Karacaoğlan 1955
Yetim Yavrular 1955
Beyaz Cehennem 1954
Evlat Acısı 1954
Mahallenin Namusu 1953
Oğlum İçin 1950
Köroğlu 1945
Sürtük 1942
Kahveci Güzeli 1941




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
1908
»Ölüm Tarihi
1971
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Sinema Sa...
Sanat / Tiyatro S...
Sanat / Yönetmenler


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Carl Friedrich Benz
Cemal Taşar
Müjdat Kuşku
Orhan Ziya Diren

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Bülent Akarcalı

  Bugün Ölenler
Neşet Çağatay


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2019 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET