Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6179 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
FM Can  Arduman
FM Can Arduman

1959’da İstanbul’da doğdu. Satranca 1970 yılında başladı. Halen FIDE ustası ve Satranç Federasyonu üyesi olan Arduman, 1976’d...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Cevat Kurtuluş (1922 - 1992)

Cevat  Kurtuluş (1922 - 1992)

20 Haziran 1922 yılında Ankara'da doğdu. Gençlik yıllarında Ankara'da Opera korosunda çalışmış, 40'lı yıllarda gazinolarda taklit yaparak ünlenmiştir. 1947'de İstanbul'a gelerek filmlerde rol almaya başladı. İlk filmi 1947 yapımı Kerim'in Çilesi idi. Özellikle mimiklerle beslenen oyunculuğu ile, 60'lı ve 70'li yıllarda çok sayıda filmde irili ufaklı roller aldı. Yeşilçam filmlerindeki 'aptal uşak' kompozisyonunun yaratıcısı ve temsilcisi oldu. 80'lerde az sayıda filmde ve Gülünüz Güldürünüz gibi bazı TV programlarında yer aldı.

1992'de geçirdiği kalp krizi sonrasında öldü.

Filmografi

Kerim'in Çilesi 1947
Üçüncü Selim'in Gözdesi 1950
Yak Bir Sigara 1960
Zorlu Damat Bülent 1962
Küçük Beyin Kısmeti 1963
Son Tren 1964
Tophaneli Osman 1964
Afilli Delikanlılar
Meyhaneci Agop 1964
Tatlı Sert 1963
Şeker Gibi Kızlar 1965
Ava Giden Avlanır 1965
Eli Maşalı 1966
İki Yabancı 1966
Çıtkırıldım 1966
Hayri Bey 1966
Şaşkın Hafiye Killing'e Karşı 1967
Fantoma İstanbul'da Buluşalım 1967
Hapishane Gelini 1968
Kahveci Güzeli 1968
Aşk Yarışı 1969
Bana Derler Fosforlu 1969
Ayşecik'le Ömercik 1969
Acı ile Karışık Rıza 1969
Kezban Roma'da 1970
Arım, Balım, Peteğim 1970
Cafer Bey 1970
Küçük Hanımın Şoförü 1970
Fadime 1970
Fatoş Talihsiz Yavru 1970
Yavrum 1970
Yumurcağın Tatlı Rüyaları 1971
Vahşi Çiçek 1971
Keloğlan Aramızda 1971
Bebek Gibi Maşallah 1971
Fadime Cambazhane Gülü Veli 1971
Belanın Kralı 1971 (Cafer)
Keloğlan Ve Yedi Cüceler 1971
Gülüm, Balım, Çiçeğim 1971
Ali Baba Kırk Haramiler 1971
Gönül Hırsızı 1971
On Küçük Şeytan 1971
İşte Deve İşte Hendek 1971
Oyun Bitti 1971
Elveda Meyhaneci 1972
Sezercik Aslan Parçası 1972
Üç Sevgili 1972
Uşak Veli 1973
Yedi Evlat İki Damat
Emrullah 1973
Muhteşem Hırsız 1973
Özleyiş 1973
Atını Seven Kovboy 1974
Yumurcak / Veda 1974
Gel Gardaş Gel 1974
Çam Sakızı 1974
Şenlik Var 1974
Hayat Bayram Olsa
Kazım'a Bak Kazım'a 1975
Acele Koca Aranıyor 1975
Deli Deli Tepeli 1975
Pembe panter
Caferin Babası 1975
Alemin Keyfi Yerinde 1975
Ah Nerede Vah Nerede 1975
Tokmak Nuri 1975
Vur Davula Tokmağı 1975
Hababam Git Hababam Gel 1975
Şimdi Yavrum Şimdi 1975
Sevgili Halam 1975
Kadınlar Hayır Derse 1975
Evcilik Oyunu 1975
Bitmeyen Şarkı 1976
Sıralardaki Heyecan 1976
Hamza Dalar Osman Çalar 1976
Şoför Mehmet 1976
Zühtü (I) 1976
Analar Ölmez 1976 (aşçı)
Ne Umduk Ne Bulduk 1976
Aslan Bacanak 1977
Bizim Kız 1977
Babanın Evlatları 1977
Gülünüz Güldürünüz (TV) 1977
Sarhoş 1977
Senin Olmaya Geldim 1980
Akıllı Deliler 1980
Görgüsüzler 1982
Hasan 1982
Buyurun Cümbüşe 1982
Gırgıriyede Büyük Seçim 1984
Karımı Gördünüz mü? 1984
Hodja fra Pjort 1985
Sevgi Damlacıkları 1985
Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni 1990
Karanlık Sular 1994




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
20 Haziran 1922
»Ölüm Tarihi
6 Eylül 1992
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Askerler / Jandarma ...
Sanat / Sinema Sa...
Sanat / Tiyatro S...


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Alâeddin Özdenören
David Ben Gurion
Ferhan Şensoy
Osman Yüksel Serdengeçti

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Robin Williams
Buhârî
Ernest Hemingway
Murat Çetinkaya
Metin Yılmaz
Mustafa Hamarat

  Bugün Ölenler
Cemal Paşa
Hulki Saner
Kadri Özer


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2018 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET