Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6179 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Kazım  Ataoğlu
Kazım Ataoğlu

1952 Bingöl Genç doğumludur. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Şefika Asutay'dır. Eğitimci; Diyarbakır Eğitim Fakültesi'nd...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Erdoğan Akduman (1944 - .... )

Erdoğan  Akduman (1944 -  .... )

İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu olan Erdoğan Akduman, ilk deneyimlerini Kent Oyuncuları ve Dostlar Tiyatrosu'nda edindi. 1970'li yıllarda, Vasıf Öngören, Halil Ergün, ve Mustafa Alabora ile Ankara Birlik Tiyatrosu ve Ankara Sahnesi oluşumlarının kurulmasında birlikte yer aldı. 12 Mart askeri darbesinde aynı ekiple gözaltına alındı. 1962'den itibaren kamera karşısında da yer aldı. Geleneksel seyirlik gösterilerden olan "Meddah"ı çağdaş boyutlarda yeniden değerlendirerek Türk tiyatrosuna kazandırdı. Erdoğan Akduman Çasod üyesidir.

Devlet Tiyatrosundan emekli olan sanatçı, senaryo yazarlığı da yaparak, tiyatro oyunları, dizi ve sinema film senaryoları yazdı.,

Filmografisi

Çöpten İnsanlar - 1998
İlişkiler - 1997
Gayret - 1994
Üç Kişilik Dünya - 1993
Şaban Askerde - 1993
Ateş Üstünde Yürümek - 1991
Köroğlu - 1991
Kumar (2) - 1988
Deniz Kızı - 1987
Sis - 1987
Ziyaret - 1987
Bir Günün Hikayesi - 1980
Balatlı Arif - 1967
Kozanoğlu - 1967
Ölüm Tarlası - 1966
Ayşecik Yavru Melek - 1962

Bazı senaryoları

Janjan - 2006
İlişkiler - 1997
Şahin - 1996
Üç Kişilik Dünya - 1993
Sevginin Böylesi - 1993
Oyun Bozuldu - 1993




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
1944
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Tiyatro S...
Sanat / Sinema Sa...
Sanat / Senaristler


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Cem Özdemir
Ercan Durna
Oramiral Mehmet Ali Ülgen
Paddy Ashdown

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Mehmet Candan Toros
Wols
Pelin Erdoğan
Gürkan Uygun (Memati)
Fergie
Ayfer Feray

  Bugün Ölenler
Elmalılı M. Hamdi Y...
Joseph Wilson Swan
Eugen Heydrich


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2019 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET