Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6179 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Mesut  Özünlü
Mesut Özünlü

1965 yılında Aydın’ın Nazilli ilçesinde doğdu. Gazi Üniversitesi Arap Dili Eğitimi Bölümünü (1989), Anadolu Üniversi...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Güzin Özipek (1925 - 2000)

Güzin  Özipek (1925 - 2000)

11 Mart 1925 yılında İstanbul'da doğdu. Ticaret lisesinin ortaokul bölümünden mezun olan sanatçı, Beyoğlu'ndaki Ses Opereti'nde 1944'te Cemal Reşit Rey ve Ekrem Reşit Rey kardeşlerin Hava Cıva operetinin İzmir turnesiyle sanat yaşamına başladı. Bir yıl sonra Yolculuk Var, Tatlı Sert, Zırdeliler, Yaman Şey, Platin Palas, Kâtibin Karısı gibi operetlerde rol alarak, Muammer Karaca tiyatrosunda görev yaptı.

1956'ya kadar Karaca Tiyatrosu'nda kalmakla birlikte, 1952 yılında İstanbul Yıldızları filminde Muammer Karaca ile başrolde oynayarak sinemaya da adım attı.

Evlenip Zonguldak'a yerleşmesi üzerine sanat hayatına 12 yıl ara veren sanatçı, 1965'te Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu'nda Keşanlı Ali Destanı müzikali ile yeniden sahnelere döndü. 1966'da Gen-Ar Tiyatrosu'na geçen Özipek, 1971'den sonra bir süre de Haldun Dormen ile çalıştı.

Bu arada asıl mesleği mühendislik olan eşi Aydın Tezel'i de sanat yaşamına çeken Güzin Özipek, eşiyle birlikte 1969-1974 yılları arasında yedi film ve fotoromanlar çevirdi. Son dönemde Bizimkiler dizisinde babaanne Leyla hanım rolünde 12 yıl oynayan sanatçı, 56 yılını sahnelere verdikten sonra 75 yaşında rahatsızlanarak öldü.

Filmografi

Duruşma - 1999
Türk Tutkusu - 1994
Yazlıkçılar - 1993
Eskici Ve Oğulları - 1990
Bir Milyara Bir Çocuk - 1990
Raziye - 1990
Bizimkiler - 1989/2000
Kan Çiçeği - 1989
Uçurtmayı Vurmasınlar - 1989
Fotoğraflar - 1989
Deniz Yıldızı - 1988
Kurt Payı - 1988
Yarın Cumartesi - 1988
Gramofon Avrat - 1987
Yakışıklı - 1987
Kuşatma 2 / Şok - 1987
Gülüm Benim - 1987
Fatmagül'ün Suçu Ne - 1986
Davacı - 1986
Suçumuz İnsan Olmak - 1986
Üç Halka 25 - 1986
Aaahhh Belinda - 1986
Namus Düşmanı - 1986
İşler Karıştı / Zühtü - 1976
Bu Kutu Başka Kutu - 1976
En Büyük Patron - 1975
İzin - 1975
Kutu - 1975
Vur Be Ramazan - 1974
Şiribim Şiribom - 1974
Yatık Emine - 1974
Zavallı - Bodur Cani - 1974
Zindan - 1974
Öksüzler - 1973
Hazreti Ömer'in Adaleti - 1973
İki Süngü Arasında - 1973
Ezo Gelin - 1973
Yaralı Kurt - 1972
Kaderin Pençesi - 1972
Kaderin Esiriyiz - 1972
Kırk Yalan Memiş - 1972
Zorbanın Aşkı - 1972
Son Hıçkırık - 1971
Bir Teselli Ver - 1971
Bir Varmış Bir Yokmuş - 1971
Ali Baba Kırk Haramiler - 1971
Afacan Küçük Serseri - 1971
Bir Kadın Tuzağı - 1971
Son Nefes - 1970
Kalbimin Efendisi - 1970
Ah Müjgan Ah - 1970
Linç - 1970
Vur Patlasın Çal Oynasın - 1970
Yaşamak Kolay Değil - 1970
Sürtük - 1970
Tatlı Sevgilim - 1969
Ayşecik Yuvanın Bekçileri - 1969
Bir Türk'e Gönül Verdim - 1969
Günahını Ödeyen Adam - 1969
Ayşecik'le Ömercik - 1969
Şahane İntikam - 1969
Erkek Fatma - 1969
Ayrı Dünyalar - 1969
Acı İle Karışık - 1969
Sevgili Babam - 1969
Çingene Aşkı Paprika - 1969
Aşk Eski Bir Yalan - 1968
Ana Hakkı Ödenmez - 1968
Hapishane Gelini - 1968
Yedi Köyün Zeynebi - 1968
Yaratılan Kadın - 1968
Kadın Değil, Baş Belası - 1968
Abbase Sultan - 1968
Yaprak Dökümü - 1967
Hırçın Kadın - 1967
Gecekondu Peşinde - 1967
Ayşecik Canım Annem - 1967
Kadın Düşmanı - 1967
Kanun Benim - 1966
Ölmeyen Aşk - 1966
İstanbul - 1952




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
11 Mart 1925
»Ölüm Tarihi
12 Ağustos 2000
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Magazin-E... / Dizi Oyun...
Sanat / Opera
Sanat / Sinema Sa...
Sanat / Tiyatro S...


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Ahmet Dursun
Hüsnü Çöllü
Münir Kutluata
Rifat Türker

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Meg Ryan
Ertuğrul Sağlam
Hakan Coşkun

  Bugün Ölenler
Magda Szabo
Enver Gökçe
Ömer Lütfi Akad


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2018 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET