Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6182 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Ercüment  Özkan
Ercüment Özkan

23 Ocak 1938’de Kırşehir'in Mucur ilçesinde, Gümüşkümbet'li Türkmen kızı Hüsniye Hanımla, Alibeyoğullarından Ali Bey...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Nevra Serezli (1944 - .... )

Nevra  Serezli (1944 -  .... )

Nevra Serezli, Asıl adı Nevra Şirvan'dir. 1944 yılında Ankara'da doğdu. Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

 
Serezli'nin başrol oynadığı Kılıbık filminin afişi ABD'de tiyatro eğitimi gören sanatçı, 1965’te Dormen Tiyatrosu'nda profesyonel sanat hayatına başladı. 1967'de Ankara Sanat Tiyatrosu'nda, 1971-78 yılları arasında Altan Erbulak ve eşi Metin Serezli ile, 1984-1989 arası Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda çalıştı. 1990'da tekrar Dormen Tiyatrosu'nda bir süre görev yaptıktan sonra, Tiyatro İstanbul topluluğuna katıldı.

Ayrıca dublaj sanatçılığı da yaparak, tv reklamlarında rol alan Serezli, dizi filmlerde de oynadı.


Filmografisi

Unutulmayanlar- 2006
Mühürlü Güller - 2003
Sihirli Annem - 2003
Anne Babamla Evlensene - 2002
Vay Anam Vay - 2001
Kadınlar Kulübü - 1999
Sonradan Görmeler - 1994
Ekran Aşıkları - 1989
Önce Canan - 1988
Kavanozdaki Adam - 1987
Şendul Şaban - 1985
Aşık Oldum - 1985
Atla Gel Şaban - 1984
Metres - 1983
Dönme Dolap - 1983
Kılıbık - 1983
Renkli Dünya - 1980
Zübük - 1980
N'Olacak Şimdi - 1979
Şıpsevdi - 1977
Özgürlüğün Bedeli - 1977
İntikam Meleği / Kadın Hamlet - 1976
Saffet Beni Affet - 1976
Bülbül Ailesi - 1976
Ahududu - 1974




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
1944
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»İlgili Kişiler
Metin Serezli
»Kategorileri
Sanat / Tiyatro S...
Sanat / Sinema Sa...
Magazin-E... / Dizi Oyun...


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Bülent İnal
Fatih Tekke
Prof. Dr. İbrahim Yıldıran
Sani Konukoğlu

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Karl Gunnar Myrdal
Zeki Müren

  Bugün Ölenler
Mebrure Gönenç
Sait Halim Paşa
Tankut Öktem


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2019 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET