Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6187 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Mehmetçik
Mehmetçik

Şehit olan kahraman MEHMETÇİK'lerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.
Aziz ruhları şad...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Salih Güney (1943 - .... )

Salih  Güney (1943 -  .... )

1 Ocak 1943 tarihinde doğdu. Devlet Konsevatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı; ilk olarak 1960 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Tarla Kuşu oyunuyla sahneye çıktı. Kapanışına kadar Dormen Tiyatrosu'nda çalışan oyuncu, 1965 yılında Haldun Dormen'in yönetmenliğini yaptığı Bozuk Düzen adlı filmle sinemaya geçti.

100'ü aşkın film ve dizide rol aldı. Bir dönem Amerika'da turizm işiyle uğraşan Güney, müzecilik ve arkeolojiye özel ilgi duymakta, çeşitli katkılarda bulunmaktadır.

Filmografisi

Acı Pirinç - 1972
Afrodit - 1987
Ağlayan Bir Ömür - 1968
Ah Koca Dünya - 1972
Ah Müjgan Ah - 1970
Al Gülüm Ver Gülüm - 1977
Ali Babanın Çiftliği - 1978
Altın Prens Devler Ülkesinde - 1971
Antika Karyola - 1978
Arap Abdo - 1973
Arkadaşım Ve Ben - 1987
Asi Gençler - 1972
Aşk Dediğin Laftır - 1976
Aşk Eski Bir Yalan - 1968
Aşk Hikayesi - 1971
Aşk Mahkumu - 1973
Aşktan da Üstün - 1970
Ayşecik Sana Tapıyorum - 1970
Beni Mahvettiler - 1979
Benimle Sevişir misin - 1972
Binbir Gece Masalları - 1971
Bir Genç Kızın Romanı - 1971
Birleşen Yollar - 1970
Bozuk Düzen - 1965
Can Hatice - 1978
Ceylan Emine - 1970
Çelik Mezar - 1983
Çıldırtan Arzu - 1967
Çılgın Gençlik - 1966
Çıtkırıldım - 1966
Çirkef - 1975
Darbe - 1984
Deli Gibi Sevdim - 1976
Dinmeyen Sızı - 1972
Dört Kurşun - 1966
Efenin İntikamı - 1967
Enayiler Kralı - 1977
Fedailer - 1966
Firari Aşıklar 1970
Funda - 1968
Garibim Çalıkuşu - 1966
Gecem Ve Gündüzüm - 1993
Göç - 1974
Gülerken Ağlıyanlar - 1973
Güller Ve Dikenler - 1970
Günah Çocuğu - 1966
Günah Tohumu - 1994
Günahkar - 1983
Güneşden de Sıcak - 1978
Haciz Kararı - 1990
Haram - 1983
Hasan Almaz Basan Alır - 1975
Hırçın Kadın - 1967
İbrahim Ethem - 1966
İkimiz de Sevdik - 1977
İmamın Gazabı - 1967
İntikam Fırtınası - 1966
Kaderin Pençesi - 1972
Kahramanlar - 1974
Kanun Adamı - 1972
Kanunsuz Dağlar - 1966
Karacaoğlan - 1966
Karanlık Yollar - 1968
Kendin Pişir Kendin Ye - 1978
Kızgın Güneş - 1984
Korkusuz Kaptan Svıng - 1971
Mühür Gözlüm - 1967
Nemli Gözler - 1697
Niyet - 1973
O Kadın - 1966
Onsuz Olamam - 1978
Otostop - 1996
Öl Seve Seve - 1977
Ölüm Çemberi - 1978
Ölümsüzler - 1971
Ölünceye Kadar - 1970
Pamuk Prenses Ve Yedi Cüceler - 1970
Sabıkalı - 1974
Saraylar Meleği - 1971
Sayılı Kabadayılar - 1974
Seks Fırtınası - 1971
Sen Aşk Nedir Bilir misin - 1977
Sevmek Ölesiye - 1976
Sıcak Geceler - 1986
Söyleyin Genç Kızlara - 1967
Suya Düşen Hayal - 1972
Talihsiz Baba - 1970
Utanç Kapıları - 1967
Vahşi Ve Tatlı - 1978
Yangın - 1984
Yedi Kocalı Hürmüz - 1971
Yiğitler Ölmezmiş - 1966
Zalimler de Sever - 1967
Zifaf - 1983




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
1943
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Sinema Sa...
Sanat / Tiyatro S...


  Yeni Eklenenler
Prof. Dr. Ercüment ...
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Gerhard Müller
Hüseyin Üzülmez
Nurettin Zafer
Ömer Lütfi Mete

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Walter Benjamin
Vilfredo Pareto
Doğan Yörük
Mehmet Hilmi Güler
Mustafa Enöz
Recep Koral
Dilaver Cebeci
Murat Akdağ
Tülay Ağaoğlu
Sümer Tilmaç
Hakan Ömer Gider

  Bugün Ölenler
Ömer M. Tarkan
Meral Taytuğlu
Seyfi Arkan
Cemil Cahit Toydemir


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2020 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET