Kim Kimdir?™ Biyografi Bankası - FORSNET
Biyografi Bankası 15.Yıl
Arama Tüm Kişiler Yasal Uyarı Biyografimi Yayınla Kişi Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6156 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Atay  Sözer
Atay Sözer

12 Temmuz 1959 yılında İstanbul’da doğdu. MSÜ Sinema- Tv Bölümünden mezun oldu (1984). Karikatür çizdi, katıldığı ka...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Şemsi İnkaya (1939 - .... )

Şemsi  İnkaya (1939 -  .... )

13 Nisan 1939 tarihinde İstanbul'da doğdu. Ticaret Lisesi ve konservatuarda okudu. Tiyatro sanatçısı Ayten Erman ile evlenip ayrılmıştır. Ozan isminde bir oğlu vardır. Sanat hayatına İ.Ü.T.B. Gençlik Tiyatrosu'nda amatör olarak başlamıştır. İlk oyunu "Pabuçcu Ahmet"tir. Avni Dilligil, Ulvi Uraz gibi pek çok tiyaroda yetişmiştir. Şemsi İnkaya, Tiyatro Oyuncuları Derneği (To-Der) üyesi ve denetleme kurulu başkanıdır.

1970 ve 80'li yıllarda Yeşilçam'da pek çok karakter rollerinde oynamıştır. 1981 yapımı Gırgiriye, 1982 yapımı Görgüsüzler gibi filmlerde çok sevilmiştir. 2000 yılında "Üvey Baba" dizisinde sergilediği oyunculuğuyla göz doldurmuştur.

Filmografi

Sinekli Bakkal 2007
Kırık Kanatlar 2005
Zümrüt 2004
İçerideki Mehmet 2002
Efsane Pamir 2002
Cümbüşiye 2000
Zart-1 TV 2000
Yarı Şakı Yarı Ciddi 2000
Üvey Baba 2000
Çökertme 1997
Mesela Dedik 1996
Cümbüş Sokak 1993
Herkesin Hayali 1992
Bir Aşk Bin Günah 1989
Sevdim Cemil 1989
Zehir Hafiye 1989
Talih Kuşu 1989
Biz Doğarken Gülmüşüz 1987
Serbest Kürsü Hüsnü / Cici Kızlar 1987
Damga 1987
Gönülden Gönüle 1987
Hafız Yusuf Efendi 1987
Yarınsız Adam 1987
Kıskıvrak 1986
Aşk Hikayemiz 1986
Ah Bu Kadınlar 1986
Aptallar Çetesi 1986
Gün Doğmadan 1986
Hayat Kadını 1986
Büyük Günah 1985
Fakir Milyoner 1985
Deliye Hergün Bayram 1985
Alev Alev 1984
Yosma 1984
Taçsız Kraliçe 1984
Gırgıriyede Büyük Seçim 1984
Beyaz Ölüm 1983
Zifaf 1983 
Gırgıriyede Cümbüş Var 1983
Adile Teyze 1982
Görgüsüzler 1982
Gözüm Gibi Sevdim 1982
Islak Mendil 1982
Şıngırdak Şadiye 1982
Gırgıriye 1981
Yüz Karası / Şöhretin Sonu 1981
Gırgıriyede Şenlik Var 1981
Zübük 1980
Vazgeç Gönlüm 1980
Tanrıya Feryat 1980
Doktor 1979
Vah Başımıza Gelenler 1979
Canikom 1979
Aşk Şarabı 1979
Bir Çiçek Üç Böcek 1979
Aşk Kadını 1979
Köşe Kapmaca 1979
Hedef 1978
Evlidir Ne Yapsa Yeridir 1978
Çaresiz 1978
Bizim Kız 1977
Bıktım Her Gün Ölmekten 1976
Ne Umduk Ne Bulduk 1976
Kuklalar 1976
Sıralardaki Heyecan 1976
Zühtü (I) 1976
Aman Karım Duymasın 1976
Arabacının Aşkı 1976
Bıktım Bu Hayattan 1976
Evlilik Şirketi 1976
Ah Bu Gençlik 1975
Hababam Git Hababam Gel 1975
Azgın Bakireler 1975
Şehvet Kurbanı 1972
Vur Patlasın Çal Oynasın 1970




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.





Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

Cem Yılmaz
Hülya Avşar
Fatih Sultan Mehmet
Doğu Perinçek
Usame Bin Ladin
Korkut Eken
Recep Tayyip Erdoğan
Mehmet Emin Karamehmet
Kadir İnanır
Adnan Menderes
Prof. Dr. Necmettin Erbakan
Uğur Mumcu
Madonna
Cameron Diaz
Sultan Mehmed Vahdeddin
Mimar Sinan
Turgut Özal
Alev Alatlı
İbn Sina
Ömer Muhtar
»Doğum Tarihi
13 Nisan 1939
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Tiyatro S...
Sanat / Sinema Sa...
Magazin-E... / Dizi Oyun...


  Yeni Eklenenler
Bülent Forta
Ali Rıza Ersoy
Prof. Dr. Mehmet Ç...
Korg. Akın Öztürk
Koramiral Recep Bül...
Korg. Ümit Dündar
Yaşar Güler
Orgeneral Hulusi Akar
Orgeneral Yalçın A...
Necip Camuşcu

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Alparslan Korkmaz
John McCain
Marlon Brando
Rifat Türker

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Dragan Çoviç
Derviş Günday
Reha Çamuroğlu
Berna Laçin

  Bugün Ölenler
Hasan Hüsnü Erdem
Tuncer Necmioğlu
İffet Halim Oruz
Münevver Ayaşlı
Lev Troçki
Tuncer Necmioğlu



Kim Kimdir Biyografi Bankası
Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2014 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET