Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6182 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Ahmet  Yılmaz
Ahmet Yılmaz

1969 Yılında Gaziantep’de doğan Ahmet Yılmaz, Üniversite hayatına kadar İzmir’ de yaşadı
Yılmaz, Odtü psiko...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Eşref Kolçak (1927 - .... )

Eşref  Kolçak (1927 -  .... )

28 Ocak 1927 Tarihinde Erzurum'da doğdu. 1941 yılında İstanbul'a geldi. Sultan Ahmet Sanat Enstitüsü'ne girdi ancak bitiremedi. Marangozluk ve ayakkabı tamirciliği gibi işlerde çalıştı. 1944 yılında Atilla Revüsü'nde, 1945 yılında Ses Opereti'nde sahneye çıktı. 1947 yılında ilk filmini çevirdi.

Sanat hayatı boyunca 180 sinema filmi ve televizyon dizisinde rol aldı.

Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak'ın babasıdır.

Ödülleri

2000 Antalya Altın Portakal Film Festivali, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Ödülü, Güle Güle
1961 Türk Filmleri Yarışması, "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü, Namus Uğruna

Filmografi

Yalan Dünya (2007) - Nezih
Tutkunum Sana (2006)) - Şeref
Kınalı Kuzular: Nişanlıya Verilen Söz (2006) - Salim bey
Zeynep (2005) - Seyfi bey
Kimsesiz Zaman Tasvirleri (2004)
Kayıp Aşklar (2004)
Yadigar (2004) - Ethem Albay
Yağmur Zamanı (2004) - Sadık
Çanakkale: Son Kale (2003)
Umutların Ötesi (2003)
Kınalı Kar (2002) - Hulusi
Yeşil Işık (2001)
Aşk Hırsızı (2000)
Ağaçlar Ayakta Ölür (2000)
Güle Güle (1999) - Celal
Sırılsıklam (1998)
Affet Bizi Hocam (1998)
İntizar (1997)
Bir Umut (1997)
Hüzün Çiçeği (1996)
Sahte Dünyalar (1995)
Çiçek Taksi (1995) - Fırtına Murat
Kanayan Yara - Bosna Mavi Karanlık (1994)
Rüyalara Gelin (1993)
Berlin in Berlin (1993) - Ekber
Zirvedekiler (1993)
Hüdayi Yolu / Aziz Mahmud Hüdai Hz. (1993) - Üftade Hz.
Yağmur Beklerken (1992)
Polis (1992)
Aile Bağları (1991)
Köroğlu (1991)
Vurguna İnmek (1990)
Yuva (1990) - Sadri
Kanun Savaşçıları (1989)
Meçhul Tohum (1988)
Yaşamak (1988)
Hanım (1988) - Necip
Benim Olsaydın (1987)
Bomba (1987)
Çakırcalı Mehmet Efe (1987)
Yavrumu Kurtarın (1987)
Çatallı Köy (1987)
Kuruluş / Osmancık (1987) - Gündüz Bey
Dikenli Yol (1986)
Yarın Ağlayacağım / Erkekler de Ağlar (1986) - Mazmanoğlu
Çalıkuşu (1986) - Şeyh Yusuf
Altar (1985) - Zodiak
Domdom Kurşunu (1985)
Yaranamadım (1985)
Suçlu Gençlik (1985)
Kahreden Gençlik (1985)
Feryat (1983)
Kahır (1983)
Esir (1983)
İkimiz De Sevdik (1983)
Küçük Ağa (1983) - Binbaşı Hamdi
Dört Yanım Cehennem (1982)
Kelepçe (1982)
Öğretmen Kemal (1981)
Takip (1981)
Unutulmayanlar (1981) - Eşref Baba
Önce Hayaller Ölür (1981)
Fırat (1979)
Hayat Harcadın Beni (1979)
Süpermen Dönüyor (1979) - Prof. Çetinel
Ölüm Görevi (1978) - Haşmet
Kaybolan Yıllar (1978)
Görünmeyen Düşman (1978) - Haldun
Denizin Kanı (1978)
Akrep Yuvası (1977) - Kadırgalı Tahir
Şeref Sözü (1977) - Eşref bey
Silah Arkadaşları (1977)
Lanet / İlenç (1977)
Yuvanın Bekçileri (1977)
Hain (1977)
Hedefteki Adam (1977)
Yıkılmayan Adam (1977)
Bedia (1977) - Halil
Tek Başına (1976)
Kader Bu (1976)
Mikrop (1976)
Örgüt (1976)
Seni Sevmekle Suçluyum (1976)
Bizim Düğün Ne Zaman (1976)
Gurbetçiler Dönüyor (1976) - Necmi
Şafakta Buluşalım (1975) - Semih Bey
Cemil (1975) - Tahsin Erkoç
Kanlı Sevda (1974)
Kalleş (1974)
Alo Polis (1974)
Eski Kurtlar (1974)
Şehitler (1974)
Kurt Kapanı (1973)
Soğukkanlılar (1973)
Topal (1973)
Vahşet (1973)
Bu Toprağın Kızı (1973)
Cezanı Çekeceksin (1972)
Son Duanı Et (1972)
Silahlar Affetmez (1971)
Üç Öfkeli Adam (1971)
Kartallar (1971)
Bela Çiçekleri (1970)
Bu Yumruk Sana (1970)
Ölüm Pazarı (1970)
Günahını Kanlarıyla Ödediler (1969)
Beyaz Mendilim (1969)
Emmioğlu (1969)
Eşkiya Aşkı (1969)
Satılık Gelin (1969)
Şeytanın Oyunu (1969)
Kardeş Kurşunu (1969) - Ahmet
Mekansız Kurtlar (1968)
Cehennemde Boş Yer Yok (1968)
Kurşun Yolu (1968)
Bir Mahkum Kaçtı (1968)
Kızgın Adam (1968)
Dertli Pınar (1968) - Ali
Kara Kartal (1967)
Kocadağlı (1967)
İslamoğlu (1966)
Kanlı Pazar (1966) - Ali
Kıran Kırana (1966)
Namus Borcu (1966)
Ölüm Busesi (1966)
Dalgacı Mahmut (1965)
Düşman Kardeşler (1965)
Kanunsuzlar (1965)
Yumruk Yumruğa (1965) - Eşref
Filinta Kadri (1964)
Yalnız Efe (1964)
Erkek Ali (1964) - Ali
Yarın Bizimdir (1963)
Korkusuz Kabadayı (1963)
Gecelerin Hakimi (1963)
Rüzgarlı Tepe (1963)
Öksüz Hasan (1963)
Hancının Kızı (1963)
Beyoğlu Piliçleri (1963) - Süleyman
Başımı Belaya Sokma (1963) - Demir
Çıkar Yol (1962)
Dağlar Bulutlu Efem (1962)
Bardaktaki Adam (1962)
Aşk Bekliyor (1962)
Boşver Doktor (1962)
Beş Kardeştiler (1962)
Kurşun Yağmuru (1962)
Silah Arkadaşları (1962)
Çöpçatan (1962) - Orhan
Ümitler Kırılınca (1962) - Nejat
Düğün Alayı (1961) - Erol
Kaderin Önüne Geçilmez (1961)
Şoför Ahmet (1961) - Ahmet
Ayşecik Şeytan Çekici (1960)
Gece Kuşu (1960) - Ali
Namus Uğruna (1960) - Eşref
Beklenen Bomba (1959) - Yzb. Kudret
Dağlar Şahini Yörük Efe (1959)
Düşman Yolları Kesti (1959) - Yzb. Nazmi
Hayatım Sana Feda (1959)
Unutulmayan Aşk / Zeynebim (1959)
Civan Ali (1958)
Kumpanya (1958)
Ninni Talihsiz Yetime (1958)
Sokak Çocuğu (1958)
Bir Şoförün Gizli Defteri (1958) - Şoför Erol
Kin (1957)
Ceylan Emine (1957)
Öksüz Ayşe (1957)
Yangın (film)Yangın (1956)
Zeynep'ın İntikamı (1956)
Şehir Yıldızları (1956)
Yetim Yavrular (1955)
Kanlarıyla Ödediler (1955)
Çılgınlar Cehennemi (1954)
Gülnaz Sultan (1954)
Ölüme Giden Yol (1954)
Çalsın Sazlar Oynasın Kızlar / Oyna Kızım Oyna (1954) - Ali
Affet Beni Allahım (1953)
Fedakar Ana (1949)




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
28 Ocak 1927
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Sinema Sa...


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Av. Serhat Kemal Yılmaz
Dr. Emin İstanbullu
George Robertson
Hüseyin Tanrıverdi

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Auguste Comte
Fulya Kantarcıoğlu
Thomas Watson
Otto Liman Von San...
Paris Hilton
İsmail Altınöz

  Bugün Ölenler
Lütfi Kırdar
Mehmet Altuner
Gazanfer Özcan


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2020 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET