Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6179 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Salih  Uzun
Salih Uzun

Salih Uzun, 1970 yılında Gölcük'te doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Füsun Erbulak (1943 - .... )

25 Haziran 1943 tarihinde İstanbul'da doğdu. Sinema ve tiyatrı sanatçısı, yazar, çevirmen. Sanatçının son kitabı Notre Dame de Sion ve İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu olan Füsun Erbulak, 1962' de Dormen Tiyatrosu'nda sanat hayatına başladı. Yine aynı yerde eşi Altan Erbulak ile tanışıp evlendi. Koca Mustafa Paşa Çevre Tiyatrosu, Fikret Hakan Tiyatrosu, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları’nda oynadı. 1955 yılında ilk filmini çevirdi. Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) saflarında yer aldı. Bir dönem eşinden boşandıktan sonra, Altan Erbulak ile yeniden evlendi. 1984'te Yazdığı Atmış Günlük Bir Şey ve Burgu (1986) adlı kitapları müstehcenlik gerekçesiyle toplatıldı. Kitap çevirileri, gazete ve dergilerde yazarlık yaptı. Çocuğunun öldüğü gün sahneye çıkabilen bir sanatçı olarak anımsanır.

Füsun Erbulak, oyuncu Sevinç Erbulak'ın da annesidir.

Eserleri

Niçin Geç Kaldım
Altmış Günlük Bir Şey
Burgu
İntiharı Ertelemek
Epik Bir Grev
Uçuçböceği-Delikır
Sokak Erkeği
Aşkın Misillemesi
Gecece

Filmografisi

Gönül - 2006
Gümüş (TV) - 2005
Bir Dilim Aşk (TV) - 2004
Çemberimde Gül Oya (TV) - 2004
Ömerçip - 2003
Sınırlı Aşk - 2003
Aşk Meydan Savaşı (TV) - 2002
Yaralı Kurt - 2000
Şen Olasın Nuri Bey - 1993
Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal - 1989
Ayaşlı ve Kiracıları - 1989
Küçük Mutluluklar - 1987
Ebediyete Kadar - 1955




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
25 Haziran 1943
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Sinema Sa...
Sanat / Tiyatro S...


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Can Doğan
Ergun Özen
Giovanni Gino Bottaro
Savaş Dinçel

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Mehmet Candan Toros
Wols
Pelin Erdoğan
Gürkan Uygun (Memati)
Fergie
Ayfer Feray

  Bugün Ölenler
Elmalılı M. Hamdi Y...
Joseph Wilson Swan
Eugen Heydrich


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2019 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET