Kim Kimdir?™ Biyografi Bankası - FORSNET
Biyografi Bankası 15.Yıl
Arama Tüm Kişiler Yasal Uyarı Biyografimi Yayınla Kişi Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6156 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Dr. Hamit  Ersoy
Dr. Hamit Ersoy

Hamit ERSOY 7 Temmuz 1964 tarihinde Diyarbakır'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişk...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Alev Sezer (1945 - 1997)

Alev  Sezer (1945 - 1997)

1945 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun olan sanatçı, aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. 1981 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu kadrosuna geçen Sezer, birçok oyunda rol almasının yanında, kurumun oyunlarında yönetmenlik de yaptı. Tiyatro dışında kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Aynı zamanda seslendirme sanatçısı olan Alev Sezer, bir dönem TRT'de haber spikerliği de yapmıştı. Kronik ishal ve kusma şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Bruce Willis'i seslendirmesiyle ün kazanmıştır.

Ödülleri

Yılın ümit veren sanatçısı ödülü, 1986, "Candida",

Rol aldığı ve yönettiği bazı oyunlar

Candida
Romeo ve Juliet
Meçhul Asker ve Karısı
Damdaki Kemancı
Bütün Oğullarım
Mikado'nun Çöpleri
İnsan Maier
Gardiyan
Salıncakta İki Kişi
Komedi Sanatı
Maymun Davası
Babaannem Yüz Yaşında

Filmografisi

Yasemin - 1997
Bir Umut - 1997
Gölgeler Uzarken - 1996
Kurtuluş - 1996
Şehnaz Tango - 1996
Şişeler - 1993
Son Söz Sevginin - 1993
Bir Yalnız Melek - 1990
Cahide - 1989
Ağlıyorum - 1988
Aşkın Gözü Kördür - 1987
Bir Muharririn Ölümü - 1987
Afife Jale - 1987
Kırık Hayatlar - 1985
Tohum ve Toprak - 1982
El Bebek Gül Bebek - 1978
Kalp Kalbe Karşıdır - 1978
Kimin Eli Kimin Cebinde - 1977
Aşk Dönemeci - 1977
Tavşan Kızlar - 1976
Unutamam Seni - 1976
Üç Yaman Bakire - 1975
Gerdek Gecesi - 1975
Kaynanalar - 1974
Damdaki Kemancı - 1972
Tuzsuz Deli Bekir - 1972
Tatlı Dillim - 1972




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.





Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

Cem Yılmaz
Hülya Avşar
Fatih Sultan Mehmet
Doğu Perinçek
Usame Bin Ladin
Korkut Eken
Recep Tayyip Erdoğan
Mehmet Emin Karamehmet
Kadir İnanır
Adnan Menderes
Prof. Dr. Necmettin Erbakan
Uğur Mumcu
Madonna
Cameron Diaz
Sultan Mehmed Vahdeddin
Mimar Sinan
Turgut Özal
Alev Alatlı
İbn Sina
Ömer Muhtar
»Doğum Tarihi
1945
»Ölüm Tarihi
3 Eylül 1997
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Tiyatro S...
Sanat / Sinema Sa...


  Yeni Eklenenler
Bülent Forta
Ali Rıza Ersoy
Prof. Dr. Mehmet Ç...
Korg. Akın Öztürk
Koramiral Recep Bül...
Korg. Ümit Dündar
Yaşar Güler
Orgeneral Hulusi Akar
Orgeneral Yalçın A...
Necip Camuşcu

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Ensar Öğüt
Muhsin Yazıcıoğlu
Prof. Dr. Aykut Barka
Prof. Dr. İbrahim Agah Çubukçu

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Jennifer Lopez
Erdoğan Arıca
Süleyman Nevzat Kor...

  Bugün Ölenler
Sadık Ahmet
Hasan II
Afife Jale
Necati Abacı
Suat Derviş



Kim Kimdir Biyografi Bankası
Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2014 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET