Kim Kimdir?™ Biyografi Bankası - FORSNET
Biyografi Bankası 15.Yıl
Arama Tüm Kişiler Yasal Uyarı Biyografimi Yayınla Kişi Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6156 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Christian  Bale
Christian Bale

30 Ocak 1974 yılında Galler'de doğdu.

Tam adı Christian Charles Philip Bale olan Galli sinema oyuncusu. Am...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Sevda Ferdağ (1942 - .... )

Sevda  Ferdağ (1942 -  .... )

 15 Ağustos 1942, Edremit'te doğan sanatçının gerçek adı Lütfiye Dumrul' dur. 1958 yılında çevirdiği ilk filmindeki başarısızlık sonucu Almanya'ya yerleşen Ferdağ, ablasının israrlarıyla yeniden sinemada yer almak üzere Türkiye'ye döner. "Azrailin Habercisi" filmiyle beklemediği bir ilgi gören sanatçı, vamp ve "kötü kadın" rolleriyle arka arkaya bir çok filmde yer alır.

 Salon komedileri ve "sabun köpüğü" tabir edilen filmlerde başrol, daha kalıcı filmlerde ise yardımcı kadın oyuncu rollerinde oynayan Sevda Ferdağ,  1968 yılında Türk filmlerine ilginin azaldığı dönemde geçinebilmek için sahneye çıkarak şarkı söylemiştir.

Sevda Ferdağ, 150'yi aşkın sinema filminde rol almış bir sinema emekçisidir. 1998 yılında  35. Antalya Film Şenliğinde  "Ağır Roman" filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü almıştır.


Filmografi
2009  Ömre Bedel
2006  Hacı
2005  Şöhret
2004  Perçem
2003  Gelin
2002  Zeybek Ateşi, Berivan
2000  Kumkapı Olayı / Üzgünüm,  Aşk Güzel Şeydir, Hanım Ağa
1999  Güle Güle, Aşkın Dağlarda Gezer
1998  Sıcak Saatler
1997  Ağır Roman
1996  Sara ile Musa, Zehra Ana, Şahin
1995  Yer Çekimli Aşklar, Cemile Ve Umudun Masalı
1993  Bir Kadın Yüzü, Senin İçin Bir Kadeh, Tersine Dünya
1990  Gizli Yüz
1988  Acı Su
1987  Kavanozdaki Adam, Sevgiye Hasret, Yaşamaya Mecburum, Ziyaret
1986  Öksüzler, Sıcak Tatlı Yaz, Gülümse Biraz
1984  Kadın Bir Defa Sever
1983  Davetsiz Misafir, Seni Seviyorum, Bedel
1978  Seninle Son Defa
1977  Tokat,  Derbeder
1976  İntikam Meleği, Namus Belası, Kapıcılar Kralı
1975  Deli Deli Tepeli, Şöhret Budalası, Macera
1974  Hop Dedik Kazım, Ne Hakem
1973  Dikiz Aynası, Cennetin Kapısı
1972  Yalan Dünya, Günahsızlar, Ay Aman Of,
1971  Ayşecik Bahar Çiçeği, Tamam mı Canım
1970  Kanımın Son Damlasına Kadar, Günahımı Çekeceksin, Casus Kıran,          Aşk Hırsızı
1969  Galatalı Fatma, Günahını Ödeyen Kadın, Gülnaz Sultan, Muhabbet Kuşu
1968  Benimle Evlenir misin,  Gönüllü Kahramanlar, Belalı Hayat, Bir Damat Aranıyor, Menderes Köprüsü, Anjelik Ve Deli İbrahim, Kabadayı, Kışlalar Doldu Bugün, Çingene Güzeli, Alnımın Kara Yazısı, Son Vurgun
1967 Hesap Günü, İmamın Gazabı, Galatalı Mustafa, Ringo Kid, Anjelik Osmanlı Saraylarında, Hacı Murat, Gençlik Türküsü, Kanlı Takip, Ağlayan Kadın, Beni Katil Ettiler, Demirel'e Söylerim , Son Söz Benim, Üç Sevdalı Kız, Aslan Yürekli Kabadayı, Ağır Suç, Kardeş Kavgası, Ölüm Saati, Hindistan Cevizi, Sefiller
1966  Yedi Dağın Aslanı, Kan Ve Kurşun, Babam Katil Değildi, Fatih'in Fedaisi, Ailenin Yüz Karası, Şehzade Murat ve Gülnaz Sultan, Kara Fatma, Para Kadın Ve Silah, İnsan Bir Kere Ölür,Çingene, Çalıkuşu, Cibali Karakolu, Aslanların Dönüşü, Kanun Benim
1965  Bir Caniye Gönül Verdim, İstanbul Kazan Ben Kepçe, Kart Horoz, Hak Yolunda Hazreti Yahya, Kahreden Kurşun, Posta Güvercini, Taşralı Amca, Tehlikeli Adımlar, Hazreti Yusuf'un Hayatı, Cezmi Band 007.5,Kanunsuzlar
1964  On Korkusuz Adam, Halime'den Mektup Var, Ölümün Ücreti, Beş Şeker Kız, Hızır Dede, Sokakların Kanunu, Erkek Ali, İstanbul'un Kızları, Aşkların En Güzeli, Gurbet Kuşları, Adanalı Tayfur Kardeşler
1963  Helal Olsun Ali Abi, Adanalı Tayfur, Azrailin Habercisi
1958  O Günden Sonra


Kaynaklar
•wikipedia.org



Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.





Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

Cem Yılmaz
Hülya Avşar
Fatih Sultan Mehmet
Doğu Perinçek
Usame Bin Ladin
Korkut Eken
Recep Tayyip Erdoğan
Mehmet Emin Karamehmet
Kadir İnanır
Adnan Menderes
Prof. Dr. Necmettin Erbakan
Uğur Mumcu
Madonna
Cameron Diaz
Sultan Mehmed Vahdeddin
Mimar Sinan
Turgut Özal
Alev Alatlı
İbn Sina
Ömer Muhtar
»Doğum Tarihi
15 Ağustos 1942
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Magazin-E... / Dizi Oyun...
Sanat / Ses Sanat...
Sanat / Sinema Sa...


  Yeni Eklenenler
Bülent Forta
Ali Rıza Ersoy
Prof. Dr. Mehmet Ç...
Korg. Akın Öztürk
Koramiral Recep Bül...
Korg. Ümit Dündar
Yaşar Güler
Orgeneral Hulusi Akar
Orgeneral Yalçın A...
Necip Camuşcu

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Aydın Menderes
Hüsnü Ordu
Tevfik Fikret
Zeki Demirkubuz

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Stefan Zweig
Friedrich Engels
Francis Bacon
Doğa Bekleriz

  Bugün Ölenler
Mustafa Asım Köksal
Leslie Nielsen
Kenan Şanlıer



Kim Kimdir Biyografi Bankası
Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2014 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET