Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6182 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Hüseyin Tayfun İçli
Hüseyin Tayfun İçli

H. Tayfun İçli, 2 Haziran 1957'de Tekirdağ Çorlu'da doğdu. Babasının adı İzzet, annesinin adı Dürdane'dir.

Avukat;...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Timothy William Burton (1958 - .... )

Timothy William Burton (1958 -  .... )

25 Ağustos 1958 tarihinde doğmuş Amerikalı bir yönetmendir. Sıradışı ve tuhaf tarzı ile bilinen Tim Burton'un özellikle stop-motion animasyon tekniği ile çekilen filmlerinde karakterlerinin abartılı olmalarına rağmen insani değerlerini kaybetmemeleri dikkat çekmektedir. Sıradışı olan filmlerinde Gotik betimlemeler kullanır.

1989'da aktris Lena Giekese ile evlenmiştir. Batman Returns'ün ardından eşinden ayrılan Tim Burton, Lisa Marie ile 1992-2001 arasında nişanlı kalmıştır. 2001'den beri Helena Bonham Carter ile nişanlı olan yönetmenin bu birliktelikten 2003 yılında Billy-Ray Burton adlı bir oğlu olmuştur.

2009 yılında Waking Sleeping Beauty, 2006 yılında  Danny Elfman Interprets 'the Two Worlds'  filmlerinde oynamıştır. Burton, bir çok filmin yönetmenliği yanında yapımcısı, senaristi, müzik ve eser sahibidir.

Filmografi

Yönetmen
2010 Addams Ailesi 3d, Dark Shadows, Alis Harikalar Diyarında (Yapımcı) 
2007 Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi   
2005 Charlie'nin Çikolata Fabrikası, Ölü Gelin (Yapımcı)   
2003 Büyük Balık 
2001 Maymunlar Cehennemi (II)  
2000 The World Of Stainboy  (Yapımcı, Senarist)
1999 Hayalet Süvari   
1996 Çılgın Marslılar    
1994 Ed Wood (Yapımcı)
1992 Batman Dönüyor (Yapımcı)
1990 Makas Eller  (Yapımcı, Senarist)
1989 Batman    
1988 Beter Böcek  (Senarist)
1985 Pee-wee's Big Adventure   
1984 Frankenweenie (I) (Senarist)  
1982 Vincent  (Senarist)
1979 Doctor Of Doom  (Senarist, Müzik)  
1971 The ısland Of Doctor Agor  (Yapımcı, Senarist)

Yapımcı      
2009 9    
1996 Dev Şeftali, Çılgın Marslılar   
1995 Batman Daima   
1993 Noel Gecesi Kabusu (Senarist)  

Eser Sahibi Olduğu Filmler
1993 Noel Gecesi Kabusu 
1990 Makas Eller 


Kaynaklar
•sinemalar.com



Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
25 Ağustos 1958
»Doğduğu Ülke
ABD
»Kategorileri
Sanat / Yönetmenler
Sanat / Yapımcılar
Sanat / Sinema Sa...
Sanat / Senaristler
Sanat / Diğer


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Murathan Mungan
Reha Mağden
Selçuk Yöntem
Üzeyir Garih

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Salih Fatih Özatay
John Kerry
Fabio Mini
Bilgin Adalı
Aleksandır Soljeni...

  Bugün Ölenler
Hüseyin Nihal Atsız
Adile Naşit


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2019 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET