Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6179 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Tekin  Acar
Tekin Acar

1953 yılında Erzurum`un Aşkale İlçesi Sos Köyü`nde doğdu. Ailesi 1954 yılında Ankara`ya taşındı. İlkokulu İncirli İlkokulu...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Antonio Banderas (1960 - .... )

Antonio  Banderas (1960 -  .... )

Antonio Banderas (José Antonio Domínguez Banderas), 10 Ağustos 1960 yılında Malaga, Andalusia, İspanya'da dünyaya geldi. İyi bir futbolcu olmayı planlayan Banderas, ciddi bir sakatlık geçirmesi üzerine futboldan vazgeçmek zorunda kaldı. Oyunculuğa olan yatkınlığını, Milos Forman’ın beğeni toplayan filmi “Hair” (1979) ile keşfeden aktör, 10 yaşındayken sahneye çıkmaya başladı.

Arkadaşlarıyla birlikte kurduğu tiyatro topluluğuyla birlikte İspanya’yı dolaşarak sokak gösterileri yaptı. 1981 yılında Madrid’e geçtikten kısa bir süre sonra İspanya Ulusal Tiyatrosu’na girmeye hak kazandı. İspanyol yönetmen Pedro Almadovar ile tanışan aktör,  sinemaya adım attı. 1982 yılında yönetmenin “ Labyrinth of Passion ” adlı çalışmasında rol aldı. “ Women on the Verge of a Nervous Breakdown ” ve “ Law of Desire ” gibi filmlerde Almadovar ile çalışma fırsatı buldu. 1983 yılında film endüstrisine ilk adımını atan Banderas, 1990 yılında Almadovar’ın "Tie Me Up! Tie Me Down!"  adlı filmde rol aldı. Bu filmin ardından  Arne Glimcher’in Pulitzer ödüllü bir romandan uyarladığı “ The Mambo Kings ” adlı filmde rol aldı. 

Shrek 2 Çizmeli Kedi, Shrek 4 Çizmeli Kedi ve kötü kardeş' i  seslendirdi.  El Camino De Los Ingleses filminin yönetmenliğini yaptı.

İlk evliliğini Ana Leza (1987 - 1995) ile yaptı. Banderas, 1995 yılında "Two Much" adlı filmde birlikte rol aldığı üç evlilik yapmış  Melanie Griffith'le 1996 yılında ikinci evliliğini yaptı.


Filmografi

2008 My Mom's New Boyfriend                                         
2005 The Legend of Zorro
2003 And Starring Pancho Villa as Himself, Once Upon a Time in Mexico, Spy Kids 3-D: Game Over
2002 Femme Fatale, Frida, Ballistic, Spy Kids 2
2001 Original Sin,The Body
1999 Play It to the Bone, 13. Savaşçı
1998 The Mask of Zorro
1996 Evita, Two Much
1995 Four Rooms, Never Talk to Strangers, Assassins, Desperado, Miami Rhapsody
1994 Interview with the Vampire
1993 Philadelphia, The House of the Spirits
1992 The Mambo Kings  
1990 Tie Me Up! Tie Me Down! 
1988 Women on the Verge of a Nervous Breakdown  
1987 La ley del deseo

 




Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
10 Ağustos 1960
»Doğduğu Ülke
İspanya
»Kategorileri
Sanat / Yönetmenler
Sanat / Tiyatro S...
Sanat / Sinema Sa...
Sanat / Diğer


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Alim Işık
GM Mihail Tal
Hakan Peker
Selami Uzun

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Ahmet Arif
Musa Uzunlar (İske...

  Bugün Ölenler
Kemal Tahir
Muhammed İkbal
Kemal Tahir Demir
Cahar Dudayev


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2019 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET