Kim Kimdir?� Biyografi Bankas� - FORSNET
Biyografi Bankas� 17.Y�l
Arama T�m Ki�iler Yasal Uyar� Biyografimi Yay�nla Ki�i Ekle Ana Sayfa 
Sitemizde kayıtlı 6179 kişi bulunmaktadır.
Tümünün listesi»

  Kategoriler
Askerler
Basın-Yayın
Bilim-Teknoloji
Bilişim
Devlet-Siyaset
Din
Düşünürler
Edebiyat
Eğitim
Hukuk
İş Dünyası-Ekonomi
Magazin-Eğlence
Moda Dünyası
Organize Suçlar
Özel Başlıklar
Sağlık
Sanat
Spor
Toplum



Geonorm Mühendislik

Göynüklü
Zeytin & Zeytinyağı



  Bir Kişi...
Prof. Dr. Mustafa  Aydın
Prof. Dr. Mustafa Aydın

1967 Trabzon doğumlu olan Mustafa Aydın 1988’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye), Uluslarara...



 

 
Arkadaşına Gönder   Yazdırmaya uygun sayfa

Çetin Köroğlu (1930 - 2011)

Çetin  Köroğlu (1930 - 2011)

Devlet Tiyatrosu’nun emektar sanatçılarından, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen Çetin Köroğlu 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

21 yıl önce böbreğine, geçtiğimiz yıllarda midesine yerleşen kanseri yenen Çetin Köroğlu, tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde akciğer iltihabına yenildi. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezun olan, 1952’de Ankara Devlet Tiyatrosu’na giren, bir süre sonra Devlet Tiyatrosu’ndan ayrılan Köroğlu, 1962’de eşi ve Adalet Ağaoğlu, Haldun Dormen, Başar Sabuncu, Selçuk Uluergüven, Kartal Tibet gibi sanatçılarla, Ankara’nın ilk özel tiyatrosu olan Ankara Meydan Sahnesi’nin kuruluşunda yer aldı. Köroğlu, 1972’de topluluğun dağılmasıyla, tekrar Devlet Tiyatrosu’na dönerek İzmir’de görev aldı. 1979’dan 1982’ye kadar İzmir Devlet Tiyatrosu’nun müdürlüğünü yürüten sanatçı, çeşitli sinema ve dizi filmlerde de rol aldı.

1991’de kendisinin yönetip rol aldığı tiyatro oyunu Altın Göl ile Tiyatro Eleştirmenleri Derneği’nden En İyi Yapım ödülü, alan sanatçı, Kayıkçı (1998), Yağmur Beklerken (1992), Annem/Bırakmam Seni (1987), Zulüm (1983) ve Küskün Çiçek (1979) adlı filmlerde de oynadı.

81 yaşında yaşında vefat eden Çetin Köroğlu için yarın İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesinde tören yapıldı. Köroğlu’nun cenazesi Alsancak Hocazade Camiinde kılınan öğle namazından sonra Urla İskele aile kabristanında 1 Şubat 2006’da vefat eden eşi Mediha Köroğlu’nun yanına defnedildi.

Ödülleri

Tiyatro Eleştirmenleri Derneği, 1991, En iyi yapım ödülü, Altın Göl, (kendisinin yönetip rol aldığı bir oyundur).

Filmografisi

Kayıkçı, 1998

Yağmur Beklerken, 1992

Annem / Bırakmam Seni, 1987

Zulüm, 1983

Küskün Çiçek, 1979



Twitter sayfamız için tıklayınız.

YASAL UYARI: Kim Kimdir? tescilli bir markadır ve Web Sitesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununa uygun yayın yapmaktadır. www.kimkimdir.gen.tr adresinde yayınlanan yazılı, görüntülü içeriklerin ve fotoğrafların sahibi olan FORSNET'in Yazılı izini olmadan bilgi ve belgelerin tamamının kopyalanması, çoğaltılması ve izinsiz olarak başka sitelerde ve yerlerde kullanılması yasaktır. Alıntı olarak kısmi kullanımlarda her hangi bir sakınca yoktur.




Haberler
..::.. Yenilikler ..::..
Asker Biyografileri Yenilendi....Tıklayınız
Dizi Oyuncularının biyografileri sitemizde... Tıklayınız
Rektör biyografiler listesi için... Tıklayınız
Biyografi Arama için... Tıklayınız
Kurtlar Vadisi Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız
Avrupa Yakası Dizisi oyuncuları için... Tıklayınız



 

..:: En çok ziyaret edilenler ::..

»Doğum Tarihi
1930
»Ölüm Tarihi
18 Kasım 2011
»Doğduğu Ülke
Türkiye
»Kategorileri
Sanat / Tiyatro S...
Sanat / Yönetmenler


  Yeni Eklenenler
Bedri Koraman
Prof. Dr. Ekrem Pa...
Oktay Saral
Enise Ahmed Mahluf
Sefa Kalya
İsmail Yüksektepe
Balamir Gündoğdu
Ebubekir Şahin
Orhan Yegin
Serdar Ömeroğulları

  Tanıdınız mı?
Tanıdınız mı?
Eyüp Fatsa
Nuri Okutan
Prof. Dr. Necdet Aral
Özdal Üçer

Osmanlı Web Sitesi -- tıklayınız
Atatürk Bilgi Bankası -- tıklayınız
Çanakkale Savaşları 1915 -- tıklayınız


  Bugün Doğanlar
Eyüp Fatsa

  Bugün Ölenler
İsmail Nihat Erim


Kişiler Arama Görüşler Telif Hakları Kişi ekle E-posta Ana Sayfa
Copyright © 1998 - 2018 FORSNET
Bu site bir FORSNET yapımıdır - Bütün hakları saklıdır ©FORSNET